Вхід | Реєстрація

Дорослий випускний для маленьких «сонечок»

Дорослий випускний для маленьких «сонечок»

21 травня 18 вихованців дитячого навчального закладу «Сонечко» попрощалися зі своїми вихователями та меншими товаришами. Наступної осені вони змінять стіни дитячого садка на шкільні коридори.

Хоча випускний проходить у дитячому садочку і випускникам не більше шести-семи років, але все на святі дуже по-дорослому: У дівчаток — дорослі вигадливі зачіски та вишукані сукні, у хлопців — солідні краватки та строгі сорочки. І самі вихователі, які ведуть святковий захід, ставляться до своїх діток цілком по-дорослому.

— Коли ви прийшли у наш садочок, більшість із вас не те що писати і читати — ходити не дуже вміли. Тепер ви повністю готові до школи. А на зміну вам приходять вже маленькі дітлахи, — із сумом і гордістю водночас говорить завідуюча дитсадком Надія Романець.

Щоб вихователі не сумували, дітки разом співають пісню: «Не сумуй, садочок». Із залу на своїх діток зворушено дивляться мами і тата, бабусі та дідусі. Багато хто витирає вологі очі.

А маленькі випускники після сумної прощальної пісні розповідають веселі віршики. У них пригадують, як їх спочатку привозили до садка у колясочках, як вони у вікно виглядали мам і як не хотіли спати вдень. Батьки сміються і… одночасно плачуть. І милуються своїми такими маленькими, але вже і дорослими дітками. Наступного вересня усі 18 підуть до школи. Вони вже зараз уявляють, як це буде. Читають віршики про школу і радіють зустрічі зі своєю майбутньою першою вчителькою.

Символом переходу до дорослого шкільного життя є символічне прощання з іграшками. Дітки танцюють зі своїми улюбленими ведмедиками і слониками. І хоча танок прощальний, але по очах дітлахів видно: прощатися їм зовсім не хочеться. Тому вони міцно притискають до себе пухнастих друзів і… все ж таки віддають діткам із молодшої групи. Їм уже не про іграшки доводиться думати, а про майбутню професію, яку вони опанують після школи. Під підбадьорливий сміх батьків дітки розповідають про те, ким хто стане у майбутньому. При цьому міркують цілком по-дорослому.

— Стану бізнесменом, буду податки платити, бо вони йдуть на дитсадки! — заявляє один із серйозних випускників.

А поки що колишні дитсадківці отримують свій перший, майже дорослий, документ. Надія Романець вручає кожному диплом про закінчення дитячого садочка. І паперову медальку — за особисті заслуги. Коли радісні та урочисті хлопчики і дівчатка розсідаються по своїх місцях, їм іще вручають подарунки від найрідніших — батьків. Деякі з них у своєму дитинстві також сиділи у цьому маленькому актовому залі.

— Я стояла у цій самій залі 27 років тому. Із цими самими вихователями, — говорить одна з мам — Юлія Шведіна, яка не може стримати хвилювання та сліз. — Сьогодні я хочу подякувати за все нашим дорогим вихователям і няням.

До вдячних слів приєднуються усі батьки. А на дітлахів-випускників очікує ще один сюрприз. До залу заносять великий торт у вигляді усміхненого сонечка, яке майбутні школярі мають обов’язково з’їсти перед прощанням із садочком.

Свято закінчується. Дітлахи виходять на вулицю, де їх мають сфотографувати на пам’ять. Хвилину стоять на місці, а потім починають гасати дитсадівським подвір’ям. І одразу стає зрозумілим — ніякі вони не дорослі. Їм ще дуже хочеться бути маленькими. І ходити у свій улюблений садочок «Сонечко». І хоча наступного року вони вже стануть повноправними школярами, їх чекатимуть тут і завжди будуть їм раді. Вони обов’язково повернуться. Колись — через багато років — сьогоднішні дітлахи справді стануть дорослими. І приведуть до садочка уже своїх дітей.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації