Вхід | Реєстрація

Російська стане другою іноземною у більшості шкіл району

На нараді директорів шкіл району говорили про літній відпочинок школярів, спортивні досягнення шкіл та другу іноземну мову.

На початку наради спеціаліст сектора у справах сім’ї, молоді та спорту Людмила Прищепа розповіла директорам, де та коли можна оздоровити обдарованих дітей. Окрім районного «Орлятка», талановиті учні можуть оздоровитись у «Зоряному», «Крилатому», «Ювілейному». Найбільш талановитим може пощастити потрапити до «Артеку» та «Молодої гвардії». Але про путівки до цих відомих оздоровниць сектор повідомляють за 7-9 днів до поїздки.

Головний спеціаліст відділу освіти Світлана Зубашич повідомила, що цього літа у школах району буде працювати 31 табір із денним перебуванням дітей та 5 таборів праці та відпочинку. У них зможуть оздоровитись 938 дітей. Ще 250 школярів візьмуть участь у щорічному районному турзльоті.

— Жодного продукту не має бути без сертифікату якості. Тому що раптом що — відповідальність лежить на директорові! — нагадують керівникам шкіл.

У продовженні наради методист Леонід Береза розповідає про цьогорічні успіхи спортсменів шкіл району. Найсильнішими у районній спартакіаді були учні Новосанжарського НВК та Лелюхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

— У цьому році слід відзначити прогрес Полузір’я, яке зайняло друге місце серед шкіл І-ІІІ ступенів. У цьому велика заслуга учителя фізкультури Василя Тернового, — підкреслює Леонід Береза. — Також на окрему відзнаку заслуговує Пологівська школа, у якій навчається зовсім небагато учнів. Але, не дивлячись на це, спортсмени школи посіли друге місце серед шкіл І-ІІ ступенів.

Успіхи спортсменів району трансформувались у результати на обласному рівні. Школярі з Новосанжарщини у цьому році стали другими в обласній спартакіаді.

Головний спеціаліст відділу освіти Тамара Кусайко нагадала, що з другого класу вводиться обов’язкове вивчення другої іноземної мови. У більшості шкіл в якості другої обирають російську.

Наприкінці наради до директорів звернувся начальник відділу освіти Юрій Зінченко. Він зауважив, що за поточний навчальний рік не всі плани були виконані. Так, внутрішні туалети були відновлені лише у Кунцівській школі. До 1-го вересня їх мають відновити і в інших школах, де це було заплановано. Наостанок начальник відділу освіти нагадав директорам про те, що жодних заходів із спиртними напоями у школах проводити не можна. Це, звичайно, маючи на увазі останній дзвоник та випускний.

— Також попередьте, що за дітей після закінчення свята останнього дзвінка відповідають батьки, а не школа!

Нагадаємо, що у Нових Санжарах після свята першого дзвінка кілька учнів у центральному парку та на пляжі розпивали слабоалкогольні напої.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації