Вхід | Реєстрація

«У мене вся рубашка була в крові. Ще б трохи — і загнувся…»

«У мене вся рубашка була в крові. Ще б трохи — і загнувся…»

У Малій Перещепині чоловіку розбили голову шлангом із металевою гайкою на кінці. Потерпілий розповідає, що двоє гостей прийшли до нього п’яними і попрохали напитися води.

Із Сергієм В’язовським ми спілкуємося 26-го травня на зупинці неподалік новосанжарської лікарні. Він перебуває на лікуванні у хірургічному відділенні ЦРЛ. Говорить, що у лікарні йому наложили на голову кілька швів. Знімає кепку і демонструє свіжий шрам, який іде через усю голову. Потім розповідає історію, яка трапилася із ним 21-го числа.

— Я був дома сам. Жінка поїхала у Малу Перещепину, вона там обслуговує ветерана. Часа у 3 дня заходять у двір двоє. Один наш, перещепинський, а другий приїжджий — може, рік у нас тут живе. Кажуть: «Дай води напитися!». Я виніс чашку, дав одному. Тоді другий попросив. Виніс і йому. «Неси ще!» — каже. Він випив другу і каже: «Давай відійдем, побалакаєм». Я пішов, думав, може якесь серйозне діло. Відійшли трохи, він витягує з-за пазухи шланг із жалізним штуцером на кінці — і на мене! Я успів руку підставити у блок, но мені все одно по потилиці жилізним кінцем попало! Я його у відповідь вдарив — він почав падати. Но тут підбіг другий і на мене його штовхнув. Ми удвох завалились, тут він мені іще раз тим шлангом заїхав, аж кров потекла по лицю.

Після короткої сутички Сергій ухопив дрючок, який лежав поряд, і ним поцілив одного з нападників просто у вухо. Чоловіки відступили.

— Я встав і кажу: «У нас у селі якщо б’ють, то кажуть, за шо!». Той, що з шлангом, мені пред’являє: «Ти п’ять год назад у клубі мою жінку зґвалтував!» Я йому: «Так у нас клуба вже годів десять як нема!» Короче, це була причина. Для чого вони приходили — я не знаю. Може, хотіли спровоцировать, щоб я на них зібрав компанію.

Непрохані гості пішли. Побитий господар залишився сам. Із двох ран на голові текла кров, чоловікові стало зле. Дружина, яка приїхала вчасно, викликала «швидку» з місцевої амбулаторії.

— У мене вся рубашка була в крові. Ще б трохи — і загнувся… Тиск почав падати, коли поміряли, був 40 на 60! Тошнило, перед очима все пливло… «Скора» приїхала, мені рани обробили, зробили укол і сказали, щоб я їхав у Санжари.

Очевидно, медики, які надавали Сергію В’язовському допомогу, зателефонували до міліції. Тому що незабаром до чоловіка завітав дільничний інспектор Сергій Нездойминога. Він взяв у потерпілого письмові пояснення. І чоловік поїхав до ЦРЛ. У лікарні йому зашили рани на голові та поклали до хірургічного відділення.

— Оце я шостий день лежу, то з міліції до мене ніхто не приходив, — схвильовано пояснює Сергій В’язовський. — Я чув, що того приїжджого спочатку забрали, а потім через день відпустили! Може, там і справи ніякої не буде? Хоча я знаю, що це у нього не перший такий случай. У Пологах на дискотеці він шлангом одного пацана побив. Но тоді ніхто заяву не написав і воно так зійшло.

Аби дізнатися, чи порушена справа за фактом побиття чоловіка, ми звернулися за коментарями до начальника Новосанжарського райвідділу міліції Сергія Махна. Той одразу пояснює: якщо було повідомлення про отримання тілесних ушкоджень, то справа автоматично вноситься до ЄРДР — єдиного реєстру досудових розслідувань. У даному випадку порушена справа за частиною 1 статті 125 «Умисне легке тілесне ушкодження».

— Але залежно від того, скільки постраждалий перебуватиме на лікуванні та які розлади здоров’я у нього виявлять медики, ці ушкодження можуть перерости у середні, — розповідає начальник райвідділу.

Його заступник, начальник слідства Олександр Кравченко, пояснює, що необхідні свідчення у потерпілого взяв дільничний, обставини справи та особи підозрюваних міліціонерам відомі. Тому-то із Сергієм В’язовським ніхто не зустрічався у лікарні. У цьому не було нагальної потреби.

— Як тільки потерпілий завершить лікування, він звертається до райвідділу і слідчий дає йому призначення на проходження судмедекспертизи. І вже за її результатами буде відомо, які ушкодження отримав чоловік: легкі, середні чи важкі.

Після розмови з міліціонерами ми зв’язалися із потерпілим ще раз. Сергій В’язовський повідомив, що йому вже зняли шви і 28 травня виписали з хірургічного відділення лікарні. Судячи з того, що лікувався він лише сім днів, судмедексперт скоріш за все дасть висновок про легкі тілесні ушкодження. «Людину зі шлангом» за таке навряд чи посадять у в’язницю, а от шрам на голові Сергія В’язовського залишиться надовго.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2013, 13:39 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації