Вхід | Реєстрація

Прикордонники відзначили своє свято

Прикордонники відзначили своє свято

Уже стало доброю традицією в Кобеляках відзначати професійне свято вартових державних рубежів — День прикордонника.

Зранку 28 травня в центрі міста, на площі Перемоги, почали збиратись чоловіки різного віку, одягнені в зелені кашкети та кітелі. Усі вони домовились зустрітися в одному місці, аби відзначити своє свято — День прикордонних військ. Серед присутніх можна було побачити і чоловіків, яким далеко за п’ятдесят років, і зовсім молодих хлопців.

О десятій годині за командою вони вишикувались в колону по троє і вирушили до пам’ятного знаку загиблим воїнам-афганцям та пам’ятнику Скорботної матері. Колону з колишніх військових супроводжували три військові «ГАЗи» та більш сучасний автотранспорт. Дійшовши до комплексу загиблим воїнам, усі вони по команді зупинилися. Далі один із колишніх військових вигукнув: «Наліво-о-о! Раз-два!». Так само ж по-військовому прикордонники вмить відреагували на команду.

— Оце настоящі рєбята, — зазначив один із двох чоловіків, які спостерігали за діями військових зі сторони.

Далі прикордонники поклали квіти до пам’ятника Скорботної матері та до пам’ятного знаку загиблим воїнам-афганцям. Потім, завантажившись у автомобілі, поїхали на околицю міста, у мікрорайон Мальованка. Там уже протягом багатьох років вони проводять свої гуляння. У тому місці навіть установлений прикордонний стовп, який завжди нагадує прикордонникам про роки військової служби. Цього дня там була солдатська каша, юшка і сто грамів, а головне — гарний настрій та спогади, якими кожного року вони діляться один з одним.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2013, 15:45 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації