Вхід | Реєстрація

НВК № 1 - 80!

НВК № 1 - 80!

Минулого тижня Кобеляцький навчально-виховний комплекс № 1 відзначав свій День народження. На святі побували і журналісти «ЕХО».

Свято школи в НВК № 1 відбувається щорічно. Та цього року воно ювілейне. Директор навчального закладу Яків Постольник зазначив, що започатковане свято колишньою адміністрацією школи на чолі з тодішнім директором Миколою Гамалем. За його словами, у 1933 році вперше прозвучала назва школи — середня школа № 1. І лише в 1995 році вона була реорганізована в Кобеляцький навчально-виховний комплекс № 1.

Щорічно в День школи відбувається свято, під час якого згадують визначні події, які відбулися протягом року та відзначають учнів, які досягли успіхів у науці, спорті та у творчості.

— Наша школа — це заклад гармонійного розвитку особистості та школа виховання лідера. Тому наші педагоги намагаються виділити всіх обдарованих дітей та спонукати їх йти далі та розвиватися, — каже директор.

Спеціально до дня народження школи для обдарованих учнів та кращих учителів були виготовлені грамоти та значки «Лідер НВК № 1-2013».

Також в одному з коридорів школи цього дня ми побачили виставки робіт, виготовлених власними руками учнів та педагогів. Тут можна було побачити і вишивку, і ляльок-мотанок, і розпис по склу та дереву. Біля них на стендах була створена виставка фотографій. До речі, фото зробив сам директор школи Яків Постольник під час туристського велопоходу загону «Обрій». Далі ми побачили виставку робіт юної художниці Анастасії Бакунової.

А в цей час у класах відбувалися виховні години, на яких педагоги розповідали учням про історію створення школи. А в одному з десятих класів таку виховну годину провів особисто колишній директор школи Микола Гамаль.

О 12:30 в актовій залі навчального закладу зібралися учні та педагоги на свято, яке розпочалося під гімн школи «Шкільне життя». У цей час на мультимедійному проекторі можна було побачити фотографії багаторічної давнини і до сьогодення.
Першим привітав учнів та педагогічний колектив директор школи. Далі перейшли до урочистої програми. Першими привітали призерів обласних та переможців районних олімпіад та їх наставників, які допомогли дітям досягти високих результатів. Їх по черзі запрошували на сцену, вручали грамоти та значки «Лідер НВК №1-2013».

Також учнів відзначили за наукові здобутки. Як, наприклад, Сергія Денисенка, який успішно захистив свою роботу на другому обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у відділенні математика. Юнак там виборов третє призове місце.

Не оминули увагою і туристсько-краєзнавчий загін «Обрій», який неодноразово брав участь і був призером та переможцем обласних змагань. А цього року, подолавши відстань 453 кілометри, зайняв перше місце в Чемпіонаті України зі спортивних походів учнівської молоді за 2012 рік у категорії «вело».

Також привітали неодноразових переможців та призерів районних, обласних і республіканських змагань із тенісу, футбольну команду «Лідер» Кобеляцької дитячо-юнацької спортивної школи, до складу якої входить учениця 8-Б класу Таня Челідзе. Команда перемогла у фінальному Чемпіонаті України з футзалу серед дівчат 1998-1999 року народження. І сьогодні Таня є двократною чемпіонкою України з футзалу. Серед спортсменів відзначили і тендітну дівчину, силі якої може позаздрити кожен. Це учениця 8-Б класу Яна Назарько, яка нещодавно на Чемпіонаті Європи з армспорту зайняла почесне сьоме місце.

Вітали і творчо обдарованих учнів школи. Як, для прикладу, дует «Мальви» у складі Світлани Накісько та Альони Ткаченко, які є переможницями районного та володарі гран-прі обласного етапу конкурсу огляду художньої самодіяльності серед учнівської молоді «Веселка». Відзначили також Анастасію Бакунову та Роксолану Різун, які є неодноразовими дипломантами та лауреатами районних і обласних конкурсів. Також вітали танцювальні колективи.

Потім настала черга нагороджувати кращих викладачів. Учитель Оксана Ярмоленко цього року стала призером обласного конкурсу «Класний керівник року». А Юрій Носко та Лілія Песиголовець стали переможцями районного конкурсу «Учитель року — 2013».

Насамкінець настала хвилююча мить, коли назвали ім’я учня, якого занесли до «Золотого фонду НВК». Цього року ним став активний учасник шкільного життя, неодноразовий переможець та призер районних, обласних та всеукраїнських учнівських олімпіад — учень дев’ятого класу Сергій Денисенко.

На цьому свято науки, творчості та спорту завершилося. Учні раділи своїм перемогам та нагородам, а на обличчях педагогів можна було побачити гордість за своїх вихованців.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації