Вхід | Реєстрація

«Стандарт» програв, але піднявся

«Стандарт» програв, але піднявся

У домашньому поєдинку з одним із лідерів нашої групи новосанжарська команда поступилася з крупним рахунком. Але після цієї поразки дивним чином піднялася з останньої сходинки турнірної таблиці.

Після чотирьох набраних очок у двох останніх іграх у новосанжарської команди настрій перед черговою домашньою зустріччю був дещо піднесений. Хоча суперник до Нових Санжар приїхав далеко не слабкий. «Чайка» із Дейкалівки до матчу зі «Стандартом» була тіньовим лідером групи Б. Тому, з одного боку вболівальники сподівалися на чергові набрані очки, з іншого — побоювалися поразки від досить потужного колективу.

У складі «Стандарту» після вдалої поїздки до Селещини сталися деякі зміни: кілька запасних гравців за результатами минулої гри отримали місце в основі. 2-го червня на поле новосанжарського стадіону вийшов наступний склад: Євген Довгаль — Вадим Шовковий, Вадим Олешко, Сергій Сонник, Євген Козаченко — Ігор Царенко, Владислав Мокляк, Олександр Кириленко, Євген Нестеренко, Сергій Соломашенко — Владислав Олійник. Найбільше привернув увагу вболівальників вихід на правий фланг півзахисту Ігоря Царенка з Драбинівки. До його дій на початку матчу глядачі ставилися більш ніж критично.

— Без понятія! — коротко резюмував один із шанувальників команди.

Варто зауважити, що молодий гравець, схоже, надто нервував, тому багато помилявся у простих ситуаціях. До певного часу помилки не призводили до пропущених м’ячів, але спокою нашому захисту не додавали. Тренер «Стандарту» Віталій Баранович терпів більшу частину тайму, але потім таки змінив Царенка на Євгена Гусака ще у першому таймі.

Утім, не надто переконливими у першому таймі видавалися більшість гравців «Стандарту». Попереду — мінімум небезпечних моментів, біля своїх воріт — кілька позиційних помилок, які дивом не вилилися у пропущені м’ячі. У одному епізоді Євген Довгаль з-під поперечини дістав м’яч, який після подачі з правого краю головою надіслав нападник «Чайки». У наступній атаці гостей уже й наш воротар був безсилим, але не поміч господарям прийшла поперечина.

До середини тайму господарям вдалося вирівняти гру і відібрати у гостей м’яч. І у вболівальників навіть з’явилася невеличка надія на позитивний підсумковий результат.

— Може, додержаться? — з надією запитав у свого сусіда один із глядачів. Той невпевнено знизав плечима: мовляв, усе може бути.

Шанс вийти вперед у першому таймі у «Стандарту» був один. Олександр Кириленко на швидкості пройшов трьох суперників і виклав м’яч Сергію Соломашенку. Той переклав м’яч під праву і жахнув по воротах.

— Ох! — видихнув стадіон. Але м’яч із шаленою швидкістю пролетів повз дальню стійку. Потрапив би у ворота — був би гол. А так — 0:0. І свисток на перерву.

З початку другого тайму гості всерйоз насіли на ворота «Стандарту». І Євгену Довгалю довелося включатися у гру з перших секунд. Зросло навантаження і на захисників, які до часу справлялися з атаками суперників. Але перша ж помилка призвела до м’яча у ворота господарів. «Десятка» гостей фінтами закрутив голову правому захиснику Вадиму Шовковому і той змушений був зупиняти суперника ударом по нозі. Оскільки порушення відбулося у штрафній, суддя вказав на 11-метрову позначку. Пенальті! «Десятка» гостей до удару готувався довго. Суддя ще дозволив провести кілька замін і вже потім дав свисток. Розгін, удар — м’яч летить точно у правий нижній кут. Євген Довгаль зробив крок у тому ж напрямку, але круглого не дістав.

— Ще ж і хотів туди стрибати! Ех… — розлючено вибив м’яч у напрямку центру поля наш воротар. 0:1.
За кілька хвилин наш захист провалився у центрі. Гравці «Чайки» розкатали м’яч і вивели на удар свого півзахисника під номером 17. Той пробив без шансів для воротаря — 0:2.

Тренерський штаб «Стандарту» спробував оживити гру замінами. Замість Шовкового вийшов Корнійчук, замість травмованого Соломашенка — Баранович. Але гостроти спереду не побільшало. Найкращий момент створив сам для себе наш єдиний форвард Владислав Олійник. Він на швидкості змістився з лівого краю в центр, обіграв двох захисників, зблизився з воротами і потужно пробив. На жаль, удар вийшов сильним, але неточним: круглий над поперечиною залишив межі поля.

«Стандарт» провести бодай один гол не зумів, а «Чайка» бігла вперед до кінця, щоб забити третій. До кінця зустрічі господарів ще кілька разів виручив Євген Довгаль. Ще один раз підстрахував Вадим Олешко, який перервав вихід сам на сам. Але крупної поразки господарям уникнути не вдалося. У кінці гри гості розіграли кутовий, півзахисник «Чайки» по лицьовій лінії пройшов трьох (!) оборонців «Стандарту» і віддав пас під удар. Постріл зблизька у дальній кут Євген Довгаль не зміг би відбити ніяким чином — 0:3.

«Стандарт» зазнає розгромної домашньої поразки. Але через те, що «Елеватор» ще крупніше поступився «Рокиті» (5:0), наша команда за різницею м’ячів випереджає команду із Селещини і піднімається з останньої на передостанню сходинку турнірної таблиці. Приємно… Проте на фоні невиразної гри команди втіха невелика…

 

Турнірна таблиця

першості Полтавської області з футболу

Перша ліга. Група Б

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

Нива (Кошманівка)

7

4

2

1

19­6

14

2

Чайка (Дейкалівка)

6

4

2

0

13­4

14

3

Колос (Кобеляки)

7

3

1

3

9­8

10

4

Рокита (Рокита)

5

3

0

2

12­6

9

5

 Маяк (Котельва)

6

3

0

3

10­11

9

6

Вікторія (Первозванівка)

6

2

1

3

10­12

7

7

Карлівка­2 (Карлівка)

5

1

2

2

7­10

5

8

Стандарт (Нові Санжари)

6

1

1

4

6­17

4

9

Елеватор (Селещина)

6

1

1

4

9­21

4

 


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації