Вхід | Реєстрація

«Колос» — «Нива» — 8:0!

«Колос» — «Нива» — 8:0!

5-го червня у черговій грі в рамках мотобольного чемпіонату України стовбинодолинська команда приймає гостей із Вишняків. У складі господарів на полі вперше з’являються майстри- «міжнародники» Геннадій Миць та Володимир Калінін.

Цього матчу у Стовбиній Долині чекають із особливим нетерпінням. Після трьох поспіль поразок у чемпіонаті, після невдалого виступу на кубкові України місцевому «Колосу» відступати назад уже нікуди. Тому команда налаштовується на матч із «Нивою» по-особливому. Якщо вигравати — то сьогодні.

У тому, що «Колос» переможе, місцеві уболівальники переконані. Деякі навіть наперед називають рахунок матчу.

— Буде 6:1! — авторитетно заявляє відомий у спортивних колах стовбинодолинець Віктор Коба. — За нас сьогодні Миць і Калінін гратимуть. Ех, жаль, що цих ребят із «Антрацитом» і «Восходом» не було. Тоді б ми точно виграли!
Перед матчем із «Нивою» у «Колоса» дійсно з’являється солідне кадрове поповнення. Уперше в рамках чемпіонату за стовбинодолинську команду виїде Геннадій Миць. Він, нагадаємо, вже грав за «Колос» у кубку України і забив десять голів у чотирьох іграх. Другим новачком стає досвідчений Володимир Калінін — також майстер спорту міжнародного класу. Від цих двох очікують яскравої гри і (головне!) результату.

Перед початком зустрічі глядачам урочисто презентують електронне табло. Разом із капітанами команд символічну завісу з нього знімають представники влади — голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс та голова районної ради Володимир Левицький. Під оплески уболівальників на табло висвітлюється перший напис: «Колос» — «Нива» — 0:0.

За хвилину суддя дає стартовий свисток і гра починається. «Колос» виїжджає бойовою четвіркою: 3. Геннадій Миць, 4. Сергій Васін, 7. Володимир Калінін, 8. Валерій Мороховець. Місце у воротах займає Анатолій Назаренко. Гості приїздять далеко не найсильнішим складом. Так, у заявці «Ниви» відсутній лідер її атак Володимир Даниляк, який забив «Колосу» два м’ячі у матчі кубку України.

Гра «Колоса» суттєво відрізняється від усього того, що глядачі бачили під час двох інших домашніх матчів чемпіонату. Тільки тепер команда демонструє динамічний і швидкісний мотобол. Центр поля гравці «Колосу» буквально пролітають за кілька секунд, а у відбір м’яча вступають одразу ж перед воротами суперника. Найбільше у складі господарів вражає Миць. Він, здається, встигає скрізь — і м’ячі відбирати, і паси роздавати, і по воротах бити. Перший же свій момент Геннадій перетворює на гол. На швидкості проривається до воріт і невідпорно пробиває у правий нижній кут! Уже на п’ятій хвилині гри! Стадіон вибухає оплесками. На табло загорається «одиничка» — 1:0. Ще за три хвилини Миць знову продирається через захист гостей і пробиває у лівий верхній кут — 2:0! «Нива» у цей час виглядає розгубленою і деморалізованою. Команда не може організувати свою атаку, натомість постійно втрачає м’яч. Ось Миць буквально видряпує круглого у чергового суперника, доїжджає до воріт і відпасовує праворуч на Калініна. Той пробиває у порожній кут. Воротар, здавалося, дістає м’яч на лінії, але суддя вказує на центр поля — 3:0!

— М’яч же на лінії був! — кричать уболівальники «Ниви». — Ваші і так на голову вищі. Не треба підсужувати!

Уболівальники зустрічають перший свисток на перерву із неприхованою радістю. Команда поки що не залишає жодних шансів гостям. А Миць із Калініним просто на шмаття рвуть захист суперників.

У другому таймі мотоболістам «Колоса» довго не щастить. Володимир Калінін спочатку влучає у поперечину, а потім потужним ударом зблизька змушує здригнутися стійку. Зрештою, команда таки забиває. І робить це знову Геннадій Миць. Черговий його удар воротар гостей відбиває перед собою, але нападник першим встигає на відскок і з льоту вгачує м’яч у ворота — 4:0!!! І хет-трик Миця.

Доки уболівальники у перерві розбредаються навколо торгових точок, у складі «Колоса» відбувається заміна. На поле виїжджає Іван Зімовець. Змінює він Сергія Васіна, який у одному з епізодів головою відбив м’яч, який летів у ворота, і, схоже, ледь не отримав струс мозку. Утім, вже у третьому таймі підлікований Васін повернеться до гри.
У третьому таймі розрив гостей продовжується. Калінін проходить захисника і викочує м’яч наліво — на Миця. Той сходу пробиває у ближню «дев’ятку». М’яч врізається у стійку і відлітає за лінію воріт — 5:0.

— Павутинку зняв! — захоплено коментують глядачі, які стоять за воротами.

А Геннадій Миць продовжує збирати захоплені погляди. У черговій атаці він зближається із захисником і з-під нього пробиває у дальній кут. Воротар стрибає, але не дістає — 6:0!!! І п’ять голів у одній грі!

Перед самим свистком на останню перерву забиває ще й Валерій Мороховець. Після його удару м’яч від рук воротаря закочується у ворота — 7:0! Прогноз Віктора Коби не справджується. Але уболівальники, схоже, не проти, щоб команда забила ще.

У останньому таймі «Колос» забиває гол уже на 45-ій секунді. Володимир Калінін знущально спокійно закочує м’яч у ближній кут воріт — 8:0. Після цього Миць іще двічі влучає у поперечину, а удар Олександра Кінаша воротар витягує з «дев’ятки». Наші ворота у останньому таймі захищає Євген Довгаль, якому, відверто кажучи, не дуже часто доводиться напружуватися — атакує «Нива» досить беззубо.

Фінальний свисток глядачі зустрічають стоячою овацією. На такий результат навряд чи сподівалися навіть найбільш оптимістичні шанувальники команди.

— Тепер можна буде приїхати і на «Союз»! — весело говорить здоровий дядько, який у гурті уболівальників виходить зі стадіону.

Нагадаємо, матч із «Союзом-3» з Єнакієвого має відбутися 15-го червня о 18:00 на мототрекові у Стовбиній Долині. На цю гру варто приїхати. Інакше ризикуєте пропустити чергову перемогу «Колоса»!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації