Вхід | Реєстрація

Партія Регіонів вперше не домовилась

Партія Регіонів вперше не домовилась

На черговій сесії районної ради депутати дозволили приватизувати кілька шкіл. І так і не призначили директора центральної бібліотечної системи, бо не зійшлися у строках дії трудового контракту.

Сесія має розпочатися о 10:00. Але в цей час більша половина депутатських місць залишається порожньою.

— Фракція Партії Регіонів засідає, — обурюються депутати від опозиції. — А ми їх повинні чекати! Не могли в інший час зібратися?!

Утім, чекати найчисленнішу у раді фракцію все ж таки доводиться. Адже до її складу входить і голова районної ради Володимир Левицький, без якого почати сесію не вдасться. Нарешті о 10:15 регіонали з’являються у залі та швидко займають свої місця. Володимир Левицький просить вибачення за запізнення, говорить, що були невідкладні питання, які потрібно було обговорити на засіданні фракції. І оголошує сесію відкритою.

На двадцять першу сесію шостого скликання з’являються 38 депутатів з 58. Всього на сесію виносять більше двох десятків питань. На розгляд більшості з них депутати витрачають хвилину-дві. І лише деякі отримують обговорення та коментарі з залу. Найбільш резонансним питанням, на диво, стає призначення Валентини Нездойминоги на посаду директора центральної бібліотечної системи району. Як з’ясовується, у ході засідання постійної комісії депутати так і не дійшли згоди стосовно того, на скільки укладати контракт із керівником.

— Є наша пропозиція: укласти трудовий контракт строком на 3 роки, — нагадує заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник, який доповідає з цього питання.

— Хто це — ми? — цікавиться депутат Микола Харченко.

— Райдержадміністрація, — пояснює Солодовник. — Прошу підтримати нашу пропозицію.

Перед голосуванням картина стає більш-менш зрозумілою. Усередині фракції Партії Регіонів з приводу строку дії контракту, напевно, виникли суперечки, які депутати більшості, скоріш за все, і намагалися вирішити перед початком сесії. Із кулуарної інформації стало зрозуміло, що голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс пропонує затвердити контракт на 3 роки. Натомість голова районної ради Володимир Левицький наполягає лише на 1 році контракту. Такому собі випробувальному термінові.

Депутати переходять до голосування. Перша пропозиція набирає 18 голосів «за», друга — всього 10. При цьому частина фракції Партії Регіонів голосує за першу пропозицію, частина — за другу. Зрозуміло, що кількості голосів не вистачить ні в тих, ні в інших. Володимир Левицький пропонує проголосувати за направлення питання на доопрацювання. Але і ця пропозиція не набирає потрібної кількості голосів. Зрештою, питання знімається. І доля керівника центральної бібліотечної системи залишається невирішеною.

У продовженні сесії депутати затверджують районну Програму приватизації майна спільної власності територіальних громад. У переліку об’єктів, що, відповідно до Програми, підлягають приватизації у 2013-2015 роках, — приміщення двох непрацюючих загальноосвітніх шкіл: у Мар’янівці та Пасічному. Також до переліку входять виробниче приміщення Новосанжарської районної друкарні та колишньої пральні Новосанжарської ЦРЛ.

Коментуючи голосування своїх колег з цього питання, голова фракції «Батьківщини» Геннадій Супрун зауважує:
— Ви вже школи приватизовуєте…

Сам депутат голосує проти. Утім, при голосуванні з інших питань він взагалі не підіймає руку, на що вже вкотре звертає увагу колег головуючий.

— Геннадій Іванович, ви проти службового житла? — цікавиться голова ради, коли депутати голосують за затвердження Положення про службове житло.

— Якщо для лікарів — за! — швидко відповідає Супрун і підіймає руку.

Чергова суперечка між представниками більшості та Геннадієм Супруном стається тоді, коли депутати приймають зміни до регламенту. Стосуються ці зміни осіб, які не запрошені на сесію, але мають бажання на неї прийти. Відповідно до змін, такі громадяни повинні до дня сесії відправити голові ради повідомлення з особистим підписом.

— Такі зміни не можна приймати! — переконує колег Геннадій Супрун. — Оскільки у вас пункт 6 суперечить пункту 2, у якому чітко вказано — «Засідання є гласними і відкритими».

— Але ж головуючий має знати, хто присутній у залі, аби мати можливість представити його депутатам! — пояснює заступник голови районної ради Микола Перерва. І більшість голосує за зміни до регламенту.

Геннадій Супрун запевняє, що за рішення не проголосувала потрібна кількість депутатів. Він наполягає на повторному голосуванні та перерахунку. При цьому сам встає і починає рахувати разом із секретарем.

— Що ви тут будете нас контролювати?! Ми не зобв’язані вам руки держати — є секретар! Це кіно! — обурюються депутати від більшості.

Після повторного підрахунку Володимир Левицький оголошує рішення прийнятим.

Наприкінці сесії до депутатів звертається начальник відділу культури Зінаїда Киричок. Її промова стосується знятого питання призначення керівника ЦБС. Зінаїда Миколаївна нагадує, що Валентина Нездойминога має і педагогічну, і бібліотечну освіту. І працювати готова. Але року для виконання поставлених задач для неї буде мало.

Можливо, до питання контракту із керівником центральної бібліотечної системи депутати повернуться вже на наступній сесії. Але чи дійдуть згоди до того часу представники найбільшої у раді фракції?


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 червня 2013, 09:38 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації