Вхід | Реєстрація

«Ударівці» перемогли «Двох кумів»

«Ударівці» перемогли «Двох кумів»

Минулої суботи в Кобеляках проходили змагання чемпіонату району з пляжного волейболу. У турнірі взяли участь 25 команд.

До чемпіонату району з пляжного волейболу в Кобеляках почали готуватися заздалегідь. На декількох міських пляжах облаштовували волейбольні майданчики. А Іван Даценко, Андрій Луценко та Олексій Колінько власними силами облаштували майданчик у сквері імені Богдана Хмельницького. І так як протягом останніх днів погода не дозволяла нормально працювати, завершувати роботу чоловікам доводилося навіть під дощ.

Загалом, змагання з пляжного волейболу в Кобеляках проводять вже більше п’яти років. Цього року збір спортсменів був запланований у суботу на дев’яту ранку в сквері імені Богдана Хмельницького. Та волейболісти починають збиратися дещо раніше. Тут можна було побачити спортсменів різного віку: і юнаків, і більш зрілих чоловіків. Хтось одразу починає розминатися з м’ячем, дехто в голос мріє, як потрапить до фіналу. Один із чоловіків, років п’ятдесяти, спостерігаючи за діями спортсменів, зазначає: «Усі такі круті тут зібралися!», напевно, натякаючи на рівень волейболістів.

Серед великої кількості чоловіків ми помічаємо двох дівчат двадцяти років. Познайомившись з нами, вони представляються: Аня Варич та Таня Мигуля. Дівчата також вирішили взяти участь у чемпіонаті. За їхніми словами, вони приймають участь у змаганнях з волейболу не вперше. Адже обидві грають за збірну з волейболу свого університету. Ми цікавимося у волейболісток їхніми сподіваннями від гри. Та дівчата на перемогу не сподіваються. Для них головне — отримати задоволення від гри.

— Та надія, що хлопці нам піддадуться, є. Ми ж, усе-таки, дівчата, — зазначають з посмішкою вони.

Через деякий час до волейбольного поля приїжджає Віталій Детюк. Двоє хлопців приносять дерев’яний стіл та стілець. За стіл сідає одна з юних волейболісток. Далі розпочинається реєстрація команд. Цього року їх 25. Після реєстрації проводиться жеребкування. Віталій Детюк дає команду учасникам вишикуватись для урочистого відкриття змагань. Він вітає спортсменів та оголошує, що цього року змагання відбуватимуться на чотирьох волейбольних майданчиках: пляжах «Заїки», «Попова», «Золотий» та в сквері імені Богдана Хмельницького.

За словами Віталія Олексійовича, провести чемпіонат району з пляжного волейболу планували дещо пізніше, до Дня Конституції. Та так як незабаром у Кобеляках проходитиме чемпіонат області з пляжного волейболу, то було прийняте рішення провести районні змагання раніше, аби наші спортсмени мали можливість перевірити свої сили.

 Адже найсильніші команди будуть захищати честь нашого району на обласних змаганнях. І так як змагання будуть проводитись як серед чоловіків, так і серед жінок, нам потрібно, аби наші дівчата теж добре проявили сьогодні свої сили, — каже Детюк, звертаючись до команди дівчат.

Далі спортсмени вирушають на волейбольні майданчики, які були визначені жеребкуванням.

Учасники чемпіонату змагалися за коловою системою. Переможці груп та команди, які зайняли другі місця, виходили в півфінал змагань. Зрештою, після тривалих змагань до півфіналу увійшли команди «Два куми» (Олександр Куземко та Олексій Дрофа), команда «Ковжежа» (Владислав Якименко та Владислав Савченко), команда «Харків’яни» (Роман Бондаренко та Олег Короп) та «Удар» (Олексій Колінько та Андрій Луценко).

Першими в півфіналі змагалися команди «Два куми» та «Ковжежа». Результат матчу — 15:9 на користь «Двох кумів». У іншому півфіналі «Удар» переміг «Харків’ян» з рахунком 15:8. У фінальному поєдинку між командою «Удар» та «Два куми» точилася запекла боротьба. У результаті перемогу святкувала більш досвідчена команда «Удар», які перемогли з рахунком 15:12. Команди, які зайняли призові місця, були нагороджені дипломами та грошовими винагородами.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2013, 11:23 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації