Вхід | Реєстрація

Держава проти бюрократії та корупції

Уже скоро вітчизняний бізнес зможе полегшено зітхнути. Крім значного зниження ставок основних податків (на доходи, на прибуток, єдиного соціального внеску) та фіскального навантаження в цілому, підприємцям обіцяють цивілізовані, комфортні умови роботи. Зокрема, йдеться про зменшення кількості бюрократичних процедур і часу, що витрачається на адміністрування податків.

Представники дрібного й середнього бізнесу країни і Полтавщини відверто визнають, що саме небажання чиновників іти назустріч, а часом і відверте здирництво, стають причиною відходу бізнесу в тінь.

Сьогодні вже найвищі посадовці країни зрозуміли, що так далі не можна. Без викорінення корупції та бюрократичних перепонів український бізнес просто не зможе встати на ноги, не кажучи вже про вихід економіки з тіні, легалізацію зарплат, чесної сплати податків.

На засіданні Комітету з економічних реформ Президент країни озвучив невтішні дані: «Двадцять днів на рік бізнесмени в Україні витрачають на бюрократичні процедури, пов’язані зі звітами і сплатою податків. У Європі на це йде в два рази менше часу». За словами глави держави, якщо ми хочемо жити в сучасній, цивілізованій державі, ситуацію потрібно терміново змінити. У першу чергу, зменшити тиск на підприємців і мінімізувати перевірки.

Про необхідність створення комфортних умов для бізнесу, тотальне зниження кількості бюрократичних процедур і часу, що витрачається на адміністрування податків, говорить і перший віце-прем’єр України. На думку Сергія Арбузова, підприємець замість того, щоб стояти в чергах, повинен працювати і створювати додану вартість.

Свої перші кроки в цьому напрямку наша країна зробила. Уже сьогодні експерти Світового банку зафіксували досягнення в податковій сфері України. Нашу країну внесли до переліку трьох країн регіону, які за останні вісім років найбільш суттєво скоротили кількість часу, необхідного для виконання податкових зобов’язань.

Одним із прикладів реальної боротьби з бюрократією і чиновницькою бездіяльністю можна вважати проект «Пульс податкової». Сутність його в цілодобово працюючій гарячій телефонній лінії, куди будь-який український бізнесмен може повідомити про перешкоди в його роботі або проблеми, що виникли при спілкуванні з посадовими особами. Передусім, ця лінія (044)284–00–07 працює за принципом «call-back», податківці не лише приймають звернення, але й повідомляють людям про вжиті заходи.

Усе це, разом із зниженням багатьох ключових податків, підтримає вітчизняний бізнес і в Полтавській області та надасть йому можливість працювати легально, відкрито і цивілізовано.


Автор: Тетяна Лозова


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 червня 2013, 13:30 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації