Вхід | Реєстрація

Чому наша клумба коштує 10 тисяч?

Декілька тижнів тому ми друкували інформацію про те, що біля пам’ятника Тарасу Шевченку з’явилася клумба вартістю десять тисяч гривень.

Після виходу статті в світ від багатьох жителів нашого міста ми почули безліч зауважень із приводу вартості клумби. Мовляв, квіти міська влада придбала занадто дорого. Дехто навіть припускав, що з роботою по облаштуванню клумби на такому ж рівні можуть справитись і місцеві підприємці або комунальники.

Ми вирішили ще раз навідатись до представників міської влади за роз’ясненням, які саме квіти та послуги входили в озвучену вартість. Секретар міської ради Сергій Галушко нам розповів, що до минулого року міську владу часто критикували самі ж кобелячани за відсутність клумб у місті. За словами Сергія Станіславовича, у Кобеляках немає спеціалістів, які на професійному рівні займаються облаштуванням клумб. Тим більше, власного виробництва. Тому минулого року міська влада скористалася послугами харківського підприємства, яке спеціалізується на вирощуванні та висадці квітів. Той рік був експериментальним для Кобеляк. І так як міську владу результат задовольнив, то цього року вони вирішили облаштувати клумбу в центрі міста ще раз.

Згідно накладної, біля пам’ятника Тарасу Шевченку нещодавно було висаджено три види квітів: 500 штук ірезін по 6 гривень, 500 штук тагетес по 5 гривень 20 копійок та 800 штук петуній по 5 гривень 50 копійок. У вартість квітів були включені послуги флористів, а це близько двох тисяч гривень. Загалом, на клумбі мало б з’явитися 1800 квіток. Та харківські спеціалісти безкоштовно висадили ще 200 квіток додатково з урахуванням, що деякі з них можуть пропасти.
За словами Сергія Галушка, минулого року вартість клумби міському бюджету обійшлася дещо дешевше — 8 тисяч 300 гривень.

— Розумію, названі суми немаленькі. Та ми намагаємося зробити центр міста якомога привабливішим для кобелячан та гостей міста, — підсумував секретар міської ради.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 червня 2013, 13:37 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації