Вхід | Реєстрація

Треба таку людину, що пішла б у політику за ідею, а не за гроші. Але таких немає…

Треба таку людину, що пішла б у політику за ідею, а не за гроші. Але таких немає…

Цього тижня ми цікавилися у новосанжарців: за кого б вони проголосували на президентських виборах, якби це потрібно було зробити вже завтра.

Президентські вибори заплановані на 2015 рік, але різні інформаційні джерела обговорюють можливих кандидатів та кількість відсотків на користь того чи іншого політика уже зараз. Ми теж вирішили приєднатися та провести опитування, щоб дізнатися, а за кого б проголосували новосанжарці, якщо б такі вибори відбулися вже завтра?

Одразу зазначимо, що в нашому опитуванні взяли участь 50 чоловік. У своєрідний бюлетень ми включили найбільш популярних сьогодні українських політиків. Проводилося опитування на ринку та центральній частині містечка. Отже, результати такі:

Юлія Тимошенко (якби вона брала участь у виборах) — 10; Віталій Кличко — 6; Арсеній Яценюк — 3; Петро Симоненко — 2; Віктор Янукович — 1; Олег Тягнибок — 0; ні за кого з перелічених — 28.

Також наводимо найцікавіші думки респондентів:

— Усі там зажралися. Вибирати нікого.

— За Юльку, ми не зрадники!

— Хіба за Симоненка. Треба будувати колгоспи, бо подивіться, які люди довкола: ніде їм працювати, спиваються. А почали б будувати колгоспи, то і роботи було б більше, і економіка країни росла б, а так нічого скоро не буде.

— Немає там достойних. Поміняли одного на іншого. Он уже вибирали Януковича, бо попередній надоїв, думали, що буде лучче. А воно стало ше хуже, бо он скорочують робочі місця, а обіщали, шо робочих місць побільшає…

— Застрелить їх на х… р усіх!

— Я за Януковича. Янукович наш! І ми за нього!

— За Симоненка, бо він комуніст!

— Немає ще таких, за яких би я голосував. Нам треба прислати німця або китайця, які навчили б наших політиків розвивати країну, а не сидіти на золотих унітазах. Ще нам треба таку людину, що пішла б у політику за ідею, а не за гроші. Але таких немає…

Насправді результати опитування можна назвати показовими. І парадоксальними водночас. Наприклад, неабияк вражає відданість прихильників Юлії Тимошенко, які готові голосувати за свого лідера, незважаючи на перебування останнього за ґратами. Хоча, з іншого боку, в Україні судимість — не перепона для президентства. Перевірено практикою. Якщо леді Ю таки не вийде до виборів, то президентом цілком може стати Віталій Кличко. Про це свідчать рейтинги політологів, це опосередковано підтверджує і наше опитування. Теж цікава тенденція. Виявляється, щоб мати шанси на президентство, не обов’язково бути успішним політиком, достатньо досягти вершин у спортивній кар’єрі. Шкода лише, що Андрій Шевченко дещо впав у рейтингах. А то був би ще один сильний кандидат.

Прихильників Партії Регіонів та діючого президента могла б занепокоїти сумна одиничка за Віктора Януковича. Але не треба засмучуватися передчасно. По-перше, зараз усе-таки 2013-ий, а не 2015-ий. По-друге, не слід всерйоз сприймати позицію усіх 28-и опитуваних, які нібито не визначилися. Ближче до виборів при правильній психологічній обробці більшість з них знайдуть свого кандидата. І цілком можливо, що при голосуванні на виборах президента Віктор Федорович виграє ще у першому турі. Ну, в крайньому разі — у другому. Зробити це йому буде набагато легше, якщо опозиція так і не спроможеться узгодити єдиного кандидата. Кого новосанжарці бачать найбільш серйозним конкурентом діючому президенту, ми спробуємо дізнатися у наступних опитуваннях.


Автор: Роза ТУМАНОВА, Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 липня 2013, 11:05 | Нові Cанжари | Політика


1. Віталій Токовий / 9 липня 2013, 13:48
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Знайшов цікавий текст в інтернеті, написаний аж ніяк не націоналістами)

нам нужен президент-смертник

когда президент-гопник отправится восвояси (я верю, что это будет в 2015, иначе уже паковал бы чемоданы), после него останется вертикаль. вертикаль, заточенная под любые хотелки президента.
а вертикаль - это инструмент. примерно такой же как молоток. с помощью молотка можно пробивать головы, а можно и что-то построить.

украине нужны реформы. не сладенько-унылая популистская хуйня. и не загребание ресурсов в одни руки, которое сейчас выдается за реформы. нужны реформы, которые выдернут украину из постсовка раз и навсегда.
поезд с цивилизованными странами уходит все дальше. мы либо делаем усилие и впрыгиваем в последний вагон или отстаем и медленно разлагаемся.

к сожалению, наш народ относится к необходимости жестких (а других в нашей ситуации быть не может) изменений как папуас к рассказам врача о необходимости срочной операции. не верит и считает, что его хотят зарезать.

поэтому, если помечтать, что к власти придет президент, который действительно захочет что-то изменить, а не просто возглавить, то неизбежен вывод, что такой президент станет политическим смертником.

такого президента через 5 лет проклянут, а через 50 лет поставят памятник.
есть желающие? :)

Роман Шрайк
2. Віталій Токовий / 9 липня 2013, 13:57
Отож з приводу сказаного Романом Шрайком вище мені хочеться всіх спитати: то хто ж буде тим самим президентом-смертником? Чи підійдуть на цю роль ліберал-демократи, а чи може вони абсолютно не захочуть нічого змінювати? Варто було б провести саме таке опитування серед людей, воно б показало абсолютно інші результати).
3. Майстер / 9 липня 2013, 17:42
6. Віталій Токовий пише:
«Хм, цікаве опитування. Але чи воно відображає суть.»

Віталію, а ти гадав, що у нас більшу частину суспільства складають націоналісти, які з готовністю голосуватимуть за Тягнибока? Це у інтернет-опитуваннях він може лідирувати із солідним відривом. Там зовсім інша аудиторія (частина якої, до речі, не голосуватиме через надто юний вік). У реальному житті все трохи по-іншому. Більша частина українців - ліберали. І вони значно охочіше голосуватимуть за Кличка, чи Яценюка.
4. New York / 12 липня 2013, 11:43
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
9. Майстер пише:
«У реальному житті все трохи по-іншому. Більша частина українців - ліберали.»

За Тягнибока не віддають голоси не тому що люди ліберали, а тому що
7. Віталій Токовий пише:
«украине нужны реформы, а не сладенько-унылая популистская хуйня»
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації