Вхід | Реєстрація

Проектів багато, а користі мало

На початку липня Рада підприємців, яка існує в Полтаві і співпрацює з місцевою міською радою, підвела підсумки акції, котра мала на меті визначити кращі бізнес-проекти, запропоновані жителями міста. Як повідомили члени спеціально створеної експертної комісії, на розгляд були подані 18 пропозицій. Із них відібрали 7 проектів. Частина з них, а можливо й всі отримають фінансову допомогу для розвитку із Фонду підтримки підприємництва.

Безумовно, як і годиться, даний захід отримав в цілому схвальну пресу. І чиновники, і керівники громадської організації підприємців вважають, що подані проекти цікаві і мають принести суспільству користь.

Можливо й так. Але без в’їдливих питань все одно не обійтися. Досить лише перелічити назви поданих проектів: «Креативне агентство «Інтер’єр-експрес», «Інтернет магазин брендового одягу та аксесуарів ручної роботи», «Відкриття грузинської хлібопекарні», придорожнє кафе «Варенична», комплекс по обслуговуванню транспорту та проект, пов’язаний із агротуризмом.

Перелік вражає, що й говорити. Так і хочеться додати до нього розвиток дитячого інтернет-магазину «Babadu»: http://babadu.ru/store/vendor/kon-tiki/. Давайте разом подумаємо, який з названих проектів відповідає хоча б двом критеріям, на які варто давати гроші. Це – ноу-хау, тобто щось дійсно нове і унікальне,  та примноження національного продукту. І що ж ми бачимо? Два кафе, пекарня, автосервіс, одяг для тих, хто «з жиру біситься» таке ж агентство і город. Про якісь нові ідеї, які принесуть користь суспільству, говорити важко. А якусь дійсно потрібну продукцію випускатиме хіба що пекарня. Всі інші – або обслуговують, або повітря ганяють. Якщо на все це давати бюджетні гроші, то подібний проект не назвеш інакше, як корупційний.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2013, 14:32 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації