Вхід | Реєстрація

Молодь організовується. Але чи так, як хоче влада?

Молодь організовується. Але чи так, як хоче влада?

Виявляється, юнаки та дівчата в нашому селищі не такі інертні, як ми, дорослі, їх звикли уявляти. Минулого тижня ми отримали досить несподіване повідомлення: у Нових Санжарах створюють націоналістичну молодіжну організацію.

Під час нещодавньої зустрічі з новосанжарською молоддю представники влади кілька разів зауважували: ініціатива повинна йти від молодого покоління. Для того, щоб її проявляти, юнакам і дівчатам бажано б створити свою громадську молодіжну організацію, через яку можна постійно вести діалог із представниками влади.

Дивним чином, через тиждень після цієї розмови, представники молоді дійсно спробували створити в Нових Санжарах молодіжну організацію. Точніше, філіал уже існуючої. У парку Перемога зібралися десятеро хлопців і дівчат. Перед ними виступив студент Полтавського педагогічного університету імені Короленка Георгій Сьомін, який запропонував своїм молодшим друзям вступити до молодіжної громадської організації «Сокіл». Для тих, хто чує про неї вперше, зазначимо, що створена організація в 2006-му році, а її юні члени сповідують ідеологію українського націоналізму. На Західній Україні, зокрема, на Львівщині, «Сокіл» є надзвичайно популярним серед молоді. На Полтавщині, приміром, у таких невеликих містечках як Нові Санжари, про нього тільки дізнаються.

У своїй розповіді про «Сокіл» Георгій Сьомін одразу пояснив, що організація об’єднує небайдужих молодих українців, тих, кого цікавить і хвилює питання мови, історії та розвитку країни.

— Ви можете не зацікавитись цим і піти. Це буде ваш вибір. А можете разом спробувати змінити свою країну на краще! — закликав слухачів Георгій.

Після нього висловились присутні представники молоді. Більшість із них пропозиція зацікавила і вони пообіцяли долучитись до організації. Свою мотивацію кожен пояснював по-різному: хтось переймався проблемою української мови, яка в нашій державі досі потребує захисту, хтось хотів більше дізнатися про героїчну історію країни не з відредагованих сучасними цензорами шкільних підручників, комусь націоналістичні питання були дуже далекими, але їм просто стало цікаво.

На закінчення зустрічі молодь одразу ж поговорила про плани. Серед них — вищезгаданий діалог із владою. Зокрема, і на тему кінотеатру, у який уклали 3 мільйони гривень, але для можливості демонстрації фільмів цієї суми не вистачило.

— Мені здається, за такі гроші можна було зробити його золотим! — резюмував Георгій Сьомін. — А вони тепер говорять, що треба ще 700 тисяч, аби було кіно!

Юні активісти обіцяли обов’язково поцікавитись: коли ж саме будуть ці також чималі гроші та коли, нарешті, Нові Санжари дочекаються кіносеансу?

От влада і дочекалася. Питання від молоді є. Чи будуть відповіді? Тільки конкретні, а не щось типу: «Та ви ж розумієте…» Інакше напрошується досить прямий висновок: 3 мільйони в кінотеатр укладали для того, аби там проводити зустрічі, які планує влада, але аж ніяк не думаючи про дозвілля новосанжарської молоді.

Усі представники молоді, яких зацікавить пропозиція щодо вступу до «Соколу», можуть зв’язатися з його представниками в Нових Санжарах: Максим — (099)510-74-97; Георгій — (095)223-52-30.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 липня 2013, 16:38 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації