Вхід | Реєстрація

Давайте пожаліємо владу

От ви кажете — влада така, влада сяка. Того не робить, про те не дбає. А ви гадаєте, їй легко, владі? Ви гадаєте, чиновники отримують задоволення від своєї роботи? Навряд чи. Думаєте, легко працювати у країні, яка не має навіть приблизного плану розвитку на найближчі рік-два? Нелегко. А влада працює. Просто тому, що комусь же потрібно керувати процесом. А ви ще й обурюєтесь. Краще б подякували за те, що хтось бере на себе відповідальність за долю країни. А це ж не кожен зможе.

От ви б хотіли працювати у владі? Ну зізнайтеся. А якщо чесно? Хотіли б, правда ж? Це ж класно — бути великим начальником, еге ж? Або маленьким. Але керівником. Головним нехай і не в усій країні, а принаймні десь тут, у місцевому масштабі.

От уяви, шановний читачу, що завтра не хтось, а ти керуєш. Нехай не країною, а якоюсь маленькою її частиною. Не областю, не автономною республікою, а, приміром, районом. З одного боку посада владоможця нібито дає тобі самі лише переваги. Тебе всі знають, усі поважають (принаймні вдають) і радісно посміхаються при зустрічі. Усі хочуть з тобою дружити або принаймні вітатися за руку. А ще ти можеш приймати рішення. Більш і менш важливі. Але суттєві для місцевого масштабу. Там, приміром, землю усіляку виділяти різним хорошим людям. Або, навпаки, не виділяти. Це вже як прийдеться.

Але є у посаді представника влади і суттєві мінуси. Точніше один, але головний мінус. Прийшовши до влади, потрібно щось робити. А що робити? Що можна зробити у нашій країні?! Коли самі представники влади визнають: у нас тотальна корупція та бюрократія. Ще й стан економіки чи то післякризовий, чи то передінфарктний. З одного боку — усе нібито покращується, з іншого — роботи немає, житло дороге, люди вимирають. Як це пов’язати між собою і ще й сказати, що це все так і має бути — хто зна. І от ти, замість того щоб радіти своїй посаді при владі, одразу починаєш ламати голову: що б таке придумати, аби люди відчули покращення і перестали задавати дурні питання.

І чим довше ти при владі, тим важче тобі знаходити нові ідеї. Спочатку ти можеш розповідати людям про те, що попередники залишили тобі не найкращий спадок. І перший час тобі доведеться займатися виключно виправленням їхніх помилок. Тобі повірять. І почекають якийсь час. Але скільки це протриває? Ну, рік. Ну, два. А потім що?

Що тобі робити далі? Вийти на якусь високу (або невисоку) трибуну і щиро зізнатися? Сказати щось типу: «Люди добрі, мушу визнати — нічого путнього у нас не вийшло. Ми то хотіли, але об’єктивні причини та суб’єктивні фактори нам завадили. Пойміть і простіть». Але ж тобі такого робити не можна. Ти ж представник влади. Ти ж не сам себе сюди поставив. Тебе сюди привели. І посадили, щоб ти працював. Із людьми. Тому ти ні у чому не зізнаєшся, а знову вранці вдягаєш краватку та піджак і їдеш до свого владного будинку. Придумувати нові ідеї. Або згадувати старі.

Невесела картина, правда ж? Тому, прошу вас, шановні друзі, не поспішайте критикувати та лаяти чиновників. Пам’ятайте: їм і без вас нелегко. А їм ще років два працювати у таких нелюдських умовах. А якщо Бог дасть та якийсь Ківалов допоможе, то й довше. Тому наберіться терпіння і співчуття. І замість того, щоб сіяти злобу й агресію, просто пожалійте владу.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 липня 2013, 09:29 | Нові Cанжари | Редакційна
1. Зінопизд / 19 липня 2013, 15:44
2. Ветеран / 19 липня 2013, 15:56
3. Зінопизд пише:
«Зараз більш актуальні носаки,або ще краще-вила.»

Хахли завжди жадали крові, і дарма що це сосід або кум. Головне щоб йому(ближньому) було зле. Вони робили геноцид господарів у 30 роки минулого століття, вони писали доноси у репресійний період, вони топили земляків,які були під німцем, у Дніпрі у 43-му, вони крали безбожно у застій, вони нічого не зробили для Незалежної України. А тепер закликають до вил, на які не надінуть далеких і винних а будуть знову шманати ближнього.
3. Петро Дяченко / 24 липня 2013, 10:02
4. Ветеран пише:
«Хахли завжди жадали крові, і дарма що це сосід або кум. Головне щоб йому(ближньому) було зле. Вони робили геноцид господарів у 30 роки минулого століття, вони писали доноси у репресійний період, вони топили земляків,які були під німцем, у Дніпрі у 43-му, вони крали безбожно у застій, вони нічого не зробили для Незалежної України. А тепер закликають до вил, на які не надінуть далеких і винних а будуть знову шманати ближнього.»


Іван Олексійович, це бува не ви дурниці різні верзете?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації