Вхід | Реєстрація

Кожен рік 31 грудня ми… граємо у футбол!

Кожен рік 31 грудня ми… граємо у футбол!
Напередодні Нового року на майданчику зі штучним покриттям пройшов новорічний турнір з міні-футболу.
Доки добропорядні господарки дорізали останні салати, а не менш доброчесні батьки сімейств зранку засідали проводжати Старий рік, найбільш несамовиті мешканці Нових Санжар та їх околиць вирішили пограти у футбол. Бажаючих назбиралось аж чотири команди: шкільна — «НВК», новосанжарська — «Сила ради» та дві команди імені приватного підприємця Володимира Скубія — «Ворскла» (Забрідки) та «Ворскла» (Нові Санжари). Щоб узяти участь у турнірі кожній команді потрібно було здати по 10 гривень із кожного гравця — таким чином формувався призовий фонд турніру, який пізніше пішов на призи переможцям та оплату роботи суддів. І якщо представники трьох команд по-простому скинулися, то за дві «Ворскли» виклав свої кревні 160 гривень вищезгаданий Володимир Скубій — за що йому велика подяка від усіх «ворсклян».
Але, як з’ясувалося, гроші вирішують далеко не усе. Наприклад, ні за яку суму не можна замовити потрібної погоди. І вона в останній момент ледь не підвела учасників турніру — в ніч з 30 на 31 випав сніг, який надійно притрусив зелене покриття майданчику. За ніч він іще і підтати встиг — для футболу гірше й не придумаєш. Тому вранці 31‑го футболістам довелося зібратися на годину раніше запланованого і у стаханівському темпі зайнятися очисткою снігу. Хтось працював лопатою, хтось тягав рядно із білим вантажем, а хтось просто качав великі снігові кулі, які потім виносив за межі майданчику. Спільними зусиллями сніг за півтори години прибрали. І з задоволенням від виконаної роботи взялися до більш приємної справи — грати у футбол. У рамках турніру відбулося шість захоплюючих зустрічей.
«Сила ради» — «Ворскла» (Забрідки) — 4:0; «НВК» — «Ворскла» (Нові Санжари) — 4:0; «Ворскла» (З) — «Ворскла» (НС) — 5:2; «НВК» — «Сила ради» — 2:1; «Ворскла» (НС) — «Сила ради» — 2:6; «НВК» — «Ворскла» (З) — 4:3.
Перемігши в останньому турі «Ворсклу» (Забрідки), команда Новосанжарського НВК гарантувала собі і повну перемогу в турнірі загалом. Капітан «НВК» Олександр Дерев’янко отримав з рук голови районної федерації футболу Анатолія Чумака почесний новорічний кубок та грошову премію у 150 гривень.
— Я переконаний, що цей турнір стане щорічним, — зазначив Анатолій Васильович. — І щороку 31 грудня ми обов’язково будемо грати у футбол.
Друге місце посіла новосанжарська «Сила ради». Її гравці заробили на футболі вдвічі менше — 75 гривень. Хоча, звичайно ж, справа була не у грошах і навіть не у кубкові. А у тому, що три десятки людей змогли в переддень великого свята зібратися, відпочити душею і просто пограти у футбол. Незважаючи на примхи природи. А це, що не кажіть, коштує чимало.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації