Вхід | Реєстрація

Про оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Найбільш важливим фактором соціального захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, є збереження та відновленя здоров’я людей.

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Порядку організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2013 року № 261, для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, передбачено безоплатне або пільгове забезпечення санаторно-курортними путівками чи путівками на відпочинок.

У цьому році кожна з категорій постраждалих громадян буде оздоровлюватися за відповідними путівками.

Постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії забезпечуються путівками на санаторно-курортне лікування безоплатно. Особи, віднесені до 3 категорії,—пільговими путівками з доплатою 30 % вартості за рахунок громадян. Потерпілі діти до 10 років будуть оздоровлюватися за безкоштовними путівками, передбаченими для матері та дитини. Потерпілі діти від 10 до 18 років —  за безкоштовними путівками у складі груп.

Облік постраждалих осіб та потерпілих дітей, які мають право на забезпечення санаторно-курортною путівкою на відпочинок, ведуть райуправління з питань соціального захисту населення за місцем проживання таких осіб.

Для взяття на облік для забезпечення путівкою у наступному році постраждала особа чи один із батьків потерпілої дитини подає до 15 жовтня поточного року в управління наступні документи: заяву, довідку за формою 070/о (з зазначенням діагнозу, сезону та профілю санаторно-курортного лікування), копію посвідчення постраждалої особи, копію паспорта, копію ідентифікаційного коду.

Для одержання санаторно-курортної путівки потерпілою дитиною (у складі організованої групи чи разом з одним із батьків) подають наступні документи: заяву із зазначенням бажаної пори року, копію посвідчення потерпілої дитини, копію посвідчення постраждалої особи одного з батьків, копію свідоцтва про народження або ксерокопію паспорта одного з батьків.

Управління праці та соціального захисту населення Новосанжарської райдержадміністрації за наявності перелічених документів здійснюють реєстрацію заяв та облік постраждалих осіб і потерпілих дітей окремо для забезпечення санаторно-курортними путівками залежно від профілю захворювання, за яким особи направляються на санаторно-курортне лікування, у порядку черговості подання заяв.
Заяви, подані з порушенням строку, тобто, після 15 жовтня поточного року, приймаються для взяття постраждалих осіб чи потерпілих дітей на облік для забезпечення путівкою через один календарний рік (відповідно до вимог Порядку).

Управління праці та соціального захисту населення Новосанжарської райдержадміністрації видає санаторно-курортну путівку не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку заїзду постраждалій особі чи одному з батьків потерпілої дитини. Факт надання санаторно-курортним закладом послуг із санаторно-курортного лікування підтверджується зворотними талоном путівки.

За постраждалими особами та потерпілими дітьми, які перебували на обліку і не отримали путівку у поточному році, зберігається обліковий номер у черзі на наступний рік за умови подання заяви до 15 жовтня поточного року.

У цьому році санаторно-курортне оздоровлення постраждалих громадян за рахунок путівок Мінсоцполітики розпочалося з середини червня цього року і триватиме до середини лютого 2014 року.
За додатковою інформацією прохаємо звертатися до управління праці та соціального захисту населення Новосанжарської райдержадміністрації (с мт. Нові Санжари, вул. Леніна 30/1, кабінет № 11. Т  ел. 3-17-92)


Автор: Наталія Гомля, начальник управління праці та соціального захисту населення


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 серпня 2013, 09:45 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації