Вхід | Реєстрація

Чиновники розповідають про чергову реформу

Чиновники розповідають про чергову реформу

Якось так сталося, що протягом останніх двох-трьох тижнів чиновники різних рангів дружно заговорили про майбутню реформу адміністративно-територіального устрою України. І більшість пересічних українців з подивом для себе дізналися, що, виявляється, вони вже кілька місяців жваво обговорюють чергову затію вітчизняних владоможців.

Так днями на сайті http://joinfo.com/news/politic про майбутні зміни в устрої держави розповідав віце-прем’єр міністр Олександр Вілкул. І майже синхронно із ним аналогічна розмова відбулася у Кобеляцькій районній раді. Та, напевне, не лише у Кобеляцькій а й по всій Полтавщині та навіть Україні. У обох згаданих випадках чиновники розповідали настільки загальні речі, що пересічному читачеві або слухачеві так і залишилось невтямки, які такі зміни задумали хитромудрі вітчизняні державні мужі. Мужі ті запевнили, що мова йде не про укрупнення областей і районів. Хоча, як можна по іншому сприймати процес, по завершенню якого в державі суттєво зменшиться кількість традиційних адміністративно-територіальних одиниць? Ніхто нічого не говорить і про долю десятків тисяч дрібних чиновників, які неминуче втратять роботу. Так само ж мовчать і про додаткові навантаження на органи місцевого самоврядування, адже їм прийдеться керувати набагато більшими територіями. А головне – спікери влади делікатно обходять проблему фінансування і бюджетоутворення. Де взяти сотні мільярдів гривен на реформу? І як по її завершенню будуть розподілятись гроші, отримані від сплати податків? Якщо як і раніше – все на Київ, то така реформа й копійки не варта.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 серпня 2013, 13:25 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації