Вхід | Реєстрація

«Київську Русь об’єднало християнство!»

«Київську Русь об’єднало християнство!»

24-го липня у Новосанжарській бібліотеці влаштовують інформаційну годину, присвячену 1025-річчю хрещення Русі.

Захід не збирає великої аудиторії. У актовому залі бібліотеки збираються близько двадцяти слухачів, для яких двоє бібліотекарів, Галина Федорець і Тамара Паттієва, організовують невеликий екскурс в історію релігії в Україні. Свої розповіді вони підкріплюють демонстрацією літератури, яку може знайти у бібліотеці людина, яка цікавиться релігією та, зокрема, християнством. Йому під час заходу, звичайно ж, відводять найбільше часу, адже присвячений він саме 1025-річчю від дня хрещення Русі. Розповідаючи про цю подію, бібліотекар Тамара Паттієва акцентує увагу слухачів не лише на релігійному, але й на суспільно-політичному значенні приходу християнства до тогочасної Київської Русі.

— Адже саме з Київської Русі почалося проникнення християнства до Східної Європи. Зокрема на території, де нині розташовується Росія. Адже тоді, у 988 році, про Москву ніхто нічого не чув.

У своєму виступі Тамара Паттієва наголошує: Володимир обдумано приніс християнство до Київської Русі. Держава отримала нову релігію взамін віджилого вже язичництва. З часом християнство розвинулося і дозволило об’єднати велику державу.

— Саме прийняття християнства дозволило Київській Русі стати однією з найсильніших країн Європи того часу, — переконано говорить бібліотекар. — Адже розвиток церкви сприяв і розвитку держави як одного цілого.

Після виступів бібліотекарів присутні задають їм кілька питань. Ті запрошують учасників інформаційної години ознайомитися із виставкою релігійної та християнської літератури. З неї можна дізнатися відповіді на безліч запитань. Ознайомитися із виставкою може і кожен бажаючий відвідувач бібліотеки. Нагадаємо, працює вона щодня, окрім понеділка.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації