Вхід | Реєстрація

Координаційна рада у Нехворощі

26 липня відбулося виїзне засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради на базі Нехворощанської сільської ради за участю селищного та сільських голів.
У роботі засідання взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, делегація сільських голів з Решетилівського району на чолі з головою районної ради Віктором Різником, керівники установ і організацій району та області.

Нехворощанський сільський голова Юрій Любимський коротко охарактеризував адміністративну та соціальну структуру Нехворощанської сільської ради, відзначив, що тільки завдяки тісній співпраці з керівництвом ТОВ «Чиста криниця» та місцевим фермерським господарством «Світлана», які очолюють депутати районної ради Віктор Сидоренко та Віктор Дубович, громаді вдається вирішувати питання соціально-економічного розвитку, утримання об’єктів соціальної сфери, розвитку освіти, масового спорту на селі.

До порядку денного засідання було внесено п’ять основних питань.

Олена Омельченко, заступник директора приватного підприємства «Полтавське бюро технічної інвентаризації «Інвентаризатор», інформувала про порядок присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомого майна. Питання викликало жваве обговорення серед сільських голів, перед приватним підприємством порушено клопотання про можливість надання сільським радам загального списку поштових адрес по населених пунктах з тим, щоб у подальшому унеможливити дублювання при присвоєнні поштової адреси об’єктам нерухомості, зокрема житловим будинкам.

Юрій Криса, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Новосанжарського районного центру зайнятості, повідомив про актуальні питання діяльності районного центру зайнятості в частині вимог, передбачених новим Законом України «Про зайнятість населення». Ним були порушені питання нової звітності роботодавців, зокрема щодо працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштування, надання ваучерів на отримання другої освіти особам віком понад 45 років тощо.
Сергій Пархоменко, заступник начальника Новосанжарського райвідділу УМВС України в Полтавській області, начальник міліції громадської безпеки, інформував про шляхи співпраці органів місцевого самоврядування з дільничними інспекторами міліції в питаннях забезпечення громадського порядку. Зокрема зазначив, що вирішується питання збільшення кількості дільничних інспекторів міліції, що забезпечить оперативність у вирішенні проблемних питань місцевих громад, наголошував на завчасному повідомленні сільськими радами райвідділу міліції про заплановані масові заходи для забезпечення охорони громадського порядку на місцях.

Про проведення районної Спартакіади серед сільських (селищного) голів та депутатів місцевих рад Новосанжарського району, участь сільських рад в обласному конкурсі проектів розвитку місцевого самоврядування інформував заступник голови районної ради Микола Перерва.

У різному головою районної ради Володимиром Левицьким було наголошено на важливості належної організації відзначення в районі 70-ї річниці визволення України і Новосанжарщини від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. З цього приводу головою районної ради було прийнято розпорядження, яким визначено ряд заходів, що будуть проводитись до ювілейних дат за участю органів місцевого самоврядування району. Також ішла мова про підтримку ветеранських організацій на місцях, виготовлення та розміщення на адмінприміщеннях сільських рад меморіальних дощок Героїв Радянського Союзу та повних кавалерів ордена Слави, уроженців району, з метою виховання шанобливого ставлення до пам’яті про Перемогу та ветеранів війни, залучення молоді та широкої громадськості до проведення заходів.

До учасників зібрання також звернувся голова Решетилівської районної ради Віктор Різник, який поділився своїми враженнями про Новосанжарський район, про ті добрі справи, над якими працюють сільські громади району, в тому числі й нехворощанська громада.

Після підведення підсумків роботи учасники засідання відвідали Нехворощанську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, Свято-Миколаївську церкву, оглянули хокейний майданчик та зону відпочинку на річці Оріль, створену нехворощанами.

На завершення заходу голова районної ради Володимир Левицький подякував усім присутнім за участь в роботі координаційної ради.


Автор: Прес-служба районної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2013, 11:27 | Нові Cанжари | Суспільство
1. 8888 / 5 серпня 2013, 23:12
интересно любимский там хоть мусор убрал.немудрено показать что люди сделали.а самому слабо.надо было больницу показать..
2. чат / 18 серпня 2013, 19:29

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації