Вхід | Реєстрація

«У нації, в якої немає історії, немає і майбутнього!»

Ветерани та представники влади говорили про волонтерство, історичну пам’ять та 70-річчя Перемоги.

Минулого тижня у приміщенні Новосанжарської дитячої музичної школи відбувається виїзне засідання президії ради Полтавської обласної організації ветеранів. На початку зустрічі перед присутніми (їх збирається повна зала) виступає голова районної ради ветеранів В’ячеслав Семиволос. Розповідає про те, що у районі налічується 41 первинна організація ветеранів, які разом об’єднують близько 10 тисяч чоловік. Згадує допомогу з боку молодшого покоління, зокрема зауважує, що у районі налічується 1096 волонтерів з числа школярів. Також В’ячеслав Мусійович відзначає плідну співпрацю з представниками районної влади і дякує присутнім на зустрічі головам за відродження традиції автопробігів до 9-го травня.

— Я сам брав участь у цих автопробігах. І мені було дуже приємно бачити, з якою радістю зустрічали нас люди у селах! — говорить В’ячеслав Семиволос.

Також у продовженні доповіді В’ячеслав Мусійович розповідає про ініціативу, з якою виступив колишній голова ради ветеранів Микола Панченко: встановлення у районі пам’ятника бойовому танкові «Т-34».

— Для чого це? Вооружаемся? — пошепки обмінюються думками ветерани, які сидять у залі.

Утім, усім присутнім пояснюють, що із танковими військами Новосанжарський район все ж таки пов’язаний. Адже видатні уродженці району і воювали на таких танках, і працювали на заводах, які ці танки випускали.

Далі В’ячеслав Семиволос розповідає про виховну роботу ветеранів із молоддю, про волонтерську роботу ветеранського хору «Багряне листя». Окремо голова ради ветеранів зупиняється на підготовці до святкування 70-річчя Перемоги. Підкреслює, що до відзначення цієї визначної події повинні долучитися у кожній сільській раді, у кожному селі. Завершення виступу присутні зустрічають оплесками.

Далі слово бере перший заступник голови ради обласної організації ветеранів Віктор Тесля. Він відзначає, що у Новосанжарському районі налагоджена тісна співпраця ветеранів із владою. Проте, за його словами, для більш плідної роботи потрібно якось забезпечити матеріальне заохочення голів первинних ветеранських організацій у селах.

— Адже у нинішніх умовах людям часто доводиться працювати на голому ентузіазмі, — зауважує Віктор Тесля.

Утім, не у всіх сільських радах ситуація однакова. Кунцівський сільський голова Анатолій Підтоптаний у своєму виступі повідомляє, що директор місцевої агрофірми «Перше травня» Михайло Косенко взяв на себе оплату роботи голови первинної ветеранської організації.

Після цього перед присутніми виступає один із голів первинних організацій — Іван Руденко із Кустолового. Він говорить про важливість історичної пам’яті та просвітницьку роботу з молоддю.

— Зараз їм забивають баки різною зарубіжною літературою. Вони шанують чуже і забувають про своє. Що говорити, якщо день героїв Крутів відзначається на державному рівні, а на вшанування пам’яті молодогвардійців приїздить лише Микола Азаров.

Про знання історії та патріотичне виховання говорить у своєму виступі голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Шовкопляс. Він із сумом згадує «п’ять помаранчевих років», під час яких була перервана традиція святкових автопробігів. Нинішня влада їх відновила.

— У нації, в якої немає історії, немає і майбутнього! — переконано говорить голова РДА.

Те, що нинішня влада пам’ятає і шанує ветеранів, підтверджується цілком матеріально. Керівник району згадує, що перед 9 Травня 1901 ветеран отримав допомогу на загальну суму 815 тисяч гривень.
Далі Сергій Шовкопляс розповідає про плідну співпрацю влади із громадською радою, через яку проходять усі актуальні та спірні питання, як то місце встановлення БМП, проведення автопробігу, відновлення музею в селищі.

— Роботи з реконструкції йдуть уже до завершення. Там будуть три величезні зали, у яких знайдеться місце для численних експонатів з історії району.

Про важливість взаємодії представників влади та ветеранської організації говорить у своєму виступі і голова районної ради Володимир Левицький. Зокрема він згадує проблеми із соцзахистом ветеранів та інвалідів, які вдалося вирішити. Представники влади у своїх виступах багато говорять про важливість широкого відзначення 70-річчя Перемоги, про необхідність залучення до урочистостей широких мас громадськості та висвітлення процесу підготовки різного роду заходів у засобах масової інформації.

Підсумовує результати зустрічі голова ради обласної організації ветеранів Олексій Мельник, який висловлює задоволення і роботою місцевої ветеранської організації, і підтримкою з боку районної влади. Офіційну частину завершують оплесками на адресу Миколи Панченка, якого нещодавно нагородили високою відзнакою «Почесний ветеран України».

Завершується зустріч у музичній школі цілком символічно — музикою. Перед присутніми виступають учасники ветеранського хору «Багряне листя» ветеранського клубу «Суботні зустрічі».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. 32666 / 6 серпня 2013, 14:50
Окремо голова ради ветеранів зупиняється на підготовці до святкування 70-річчя Перемоги.

Перемоги??? Колими над Бухенвальдом?
2. Петро Дяченко / 6 серпня 2013, 14:53
Коли такі "патріоти" як Шовкопляс і йому подібні говорять про патріотизм та історію, то мимоволі хочеться гірко посміятися.
3. Петро Дяченко / 6 серпня 2013, 14:54
А про Азарова та молодогвардійців фраза взагалі мене розсмішила)))))
4. ГІСТЬ / 9 серпня 2013, 09:57
Краще б про кіно, басейн, робочі місця говорили. Завтра якийсь поважний ветеран захоче катюшу встановити, а дороги як були ні в дугу, так і залишаються. Хіба-що на танках автопрбіги проводитимите. Що до "патріотів" мені також гірко.
5. Потапич / 10 серпня 2013, 20:13
Одне-єдине запитання :"Навіщо Шо... ...с украв 116 т.грн. (наших з вами).Він не патріот,а звичайнісінький крадій.Він украв у вчителів,лікарів і маленьких діток.
6. Белый / 11 серпня 2013, 09:13
5. Потапич пише:
«Одне-єдине запитання :"Навіщо Шо... ...с украв 116 т.грн. (наших з вами).Він не патріот,а звичайнісінький крадій.Він украв у вчителів,лікарів і маленьких діток.»
Что у вас в Н.Санжарах происходит?Вернее у нас.Как в административно-управленческой организации такое может быть?Это или очередной политический бой,или мы все же докатились?
7. Ясен / 11 серпня 2013, 10:01
Докотились,пане офіцере!
8. Майстер / 12 серпня 2013, 11:09
5. Потапич пише:
«Одне-єдине запитання :"Навіщо Шо... ...с украв 116 т.грн. (наших з вами).»

Звідки такі відомості, шановний? Можна конкретику? Інакше коментар можна вважати порожнім дзвоном.
9. Гість / 12 серпня 2013, 17:27
10. ГІСТЬ / 14 серпня 2013, 09:30
Про Шо..са нічого не написано, а посадових осіб там хвата.
9. Гість пише:
«9. Гість / 12 серпня, 17:27 Вставити цитату
Посилання на www.poltava.pl.ua
11. совість / 18 серпня 2013, 09:56

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації