Вхід | Реєстрація

Новосанжарці відсвяткували свято пророка Іллі та день ВДВ

Новосанжарці відсвяткували свято пророка Іллі та день ВДВ

2‑го серпня в Нових Санжарах, у парку воїнів‑інтернаціоналістів, відбулися гуляння, присвячені православному святу пророка Іллі та Дню аеромобільних військ Збройних Сил України.

Близько 20:00 почалася офіційна частина свята. З вітальним словом виступив селищний голова Андрій Река, який привітав новосанжарців з державним та релігійним святом цього дня та зауважив:

— Святкуємо на цьому ж місці, де й Івана Купала, бо після святкування підходили представники молоі і прохали, щоб подібне свято було кілька разів на рік. Ось ми для вас його і влаштували. Свято триватиме з 20:00 2‑го серпня до 1:00 3‑го серпня.

Потім новосанжарський мер передає слово отцю Івану (Орловському), який привітав новосанжарців теплими словами і підкреслив:

— Свято походить від слова «святість». Тому бажаю вам очищатися від гріха, ставати кращими.
Після цього відбулася концертна частина, під час якої своїми виступами порадували як молодь, так і представники старшого покоління. Особливо емоційно зустрічали гості свята гумористичні та ліричні пісні ветеранського хору «Багряне листя», які своєю артистичністю викликали посмішки та були обдаровані щедрими оплесками. Після невеликої концертної програми почалася дискотека для всіх бажаючих. Та багатьом вистачало ще й інших розваг: теплі зустрічі людей з давніми друзями чи знайомими за чаркою якогось міцного напою та гарячим шашликом, фотографування коло багать, які щедро були «розкидані» по території проведення святкових врочистостей. Діти теж не сумували: могли пострибати на батуті, поспускатися з надувної гірки або купити кульки різної форми й кольору та інші сувеніри. У підсумку люди залишились дуже задоволені святом.

Селищний голова пообіцяв, що до настання холодів на тому ж місці влаштують ще одне подібне свято. Можливо, до Дня селища, яке відзначатимуть 23‑го вересня.


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2013, 10:18 | Полтавщина | Суспільство
1. Ясен / 14 серпня 2013, 19:21
Супер!Людям потрібно таке свято.Це видно з масовості відвідування.
2. чат / 15 серпня 2013, 08:54
Ну да,свято було прикольне.
3. Вікторія Майборода / 17 серпня 2013, 07:39
Саме красиве містечко на Полтавщині(чисте,мальовниче,квітуче)так тримати !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації