Вхід | Реєстрація

Зібрати дитину в школу коштує не менше 1000 гривень

Зібрати дитину в школу коштує не менше 1000 гривень

Серпень — особливо гаряча пора як для школярів, так і для їхніх батьків, бо саме в цей час потрібно зібратись у школу, купити все необхідне: від шкільного приладдя до форми. У скільки це обійдеться, ми дізнавались на ринку в Нових Санжарах.

У першу чергу дитині потрібна шкільна форма або інший зручний одяг.  Ціни на форми для хлопців коливаються від 150 до 450 грн. Продавець зауважує, що дорожчі моделі українського виробництва, бо якісніші.Форма для дівчинки обійдеться у суму від 300 до 450 грн. Туфлі можна купити за120 — 240 грн. Спортивні костюми як для хлопців, так і   як і для дівчат коштують від 120 до 180 грн.,а то й вище. На фізкультуру також потрібні кеди або кросівки, які обійдуться від 60 до 200 грн.

Портфель — це теж одна із найважливіших речей, які потрібні школяреві. Сьогодні його можна придбати за ціною від 130 до 200 грн. Вибір досить строкатий, але продавець підкреслює, що діти молодшого віку обирають портфелі з картинками із популярних мультиків, приміром, як «Маша і Ведмідь», «Тачки», «Вінкс», а старшокласники віддають перевагу більш нейтральним, спокійним кольорам та без малюнків.

Що ж стосується шкільного приладдя, то продавець зауважує, що ціни порівняно з минулим роком не змінилися, за винятком атласів, які подорожчали. Приміром, зошити можна придбати від 90 коп. до 6 грн. за одиницю товару. Ціна залежить від виробника, а також від якості та об’єму зошита. Обгортки для підручників коштують від 4 гривень за десяток, а пенали — від 7 до 30 гривень. Ще від 8 до 15 гривень доведеться викласти за щоденник. Щоправда, новосанжарські школярі щоденників не купляють. Тому що у Новосанжарському НВК, за словами продавця, надрукували свої щоденники. Цим не дуже задоволені як батьки, так і діти. Правдивість цих слів підтверджує жінка, яка стоїть біля розкладачки з товаром.

— Так, ми теж незадоволені! У мене двоє синів шкільного віку і їм ці щоденники не подобаються! Бо там нічого немає, крім того, що видно, що це щоденник Новосанжарського НВК. І обкладинка тоненька, швидко порватися може. — Жінка бере щоденник із твердою обкладинкою та яскравим малюнком з прилавка і демонструє: — Ось, подивіться, тут є підказки для дітей: і правила з української мови, і формули з алгебри й фізики. А там нічого подібного нема. І нікого не питали: ні дітей, ні батьків. Просто поставили перед фактом, щоб поздавали по 14 гривень за щоденник. Тепер діти прохають купити їм по другому щоденнику…

Необхідно купити ще альбоми, фломастери, лінійки, підстругачки, обгортки для зошитів, ножиці, клей… Загальна сума на подібні товари складе для дітей молодшого віку 250 гривень, а для старших — 300.

Підсумувавши, приходим до висновку, що скупити дитину до нового навчального року обійдеться щонайменше у 1000 гривень. З одного боку — сума чималенька. Проте з іншого — знання, які дитина отримає у школі, самі по собі неоціненні.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2013, 10:13 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації