Вхід | Реєстрація

Міліцейський спецназ привіз до Нових Санжар пістолети, автомати та кулемет

Міліцейський спецназ привіз до Нових Санжар пістолети, автомати та кулемет

Бійці міліцейського спецпідрозділу «Сокіл» близько години проводять показове заняття для дітей із санаторію-профілакторію «Антей». Розповідають про свою роботу, демонструють бойове спорядження та дають потримати справжню зброю.

Подібну зустріч дітей та спецназівців‑правоохоронців влаштовують не просто так, а щоб підвищити довіру до міліції, показати роботу охоронців правопорядку зсередини. До честі міліціонерів, заняття виходить цікавим, зовсім не нудним і викликає у дітей лише позитивні емоції.

Спочатку троє спецназівців коротко, по-армійському, розповідають про свою роботу. Що приємно, усі спілкуються досить гарною українською. Цікаво спостерігати, як троє сильних високих дядьків у камуфляжах почергово розповідають дітям про особливості будови пістолетів та автоматів, вагу бронежилета та побудову «коробки».

— Це — «Стєчкін», це — «Макаров», це український «Форт», — перелічує один зі спецназівців. Почергово бере зі столу справжні бойові пістолети та демонструє дітлахам. Ті дивляться, затамувавши подих, особливо, хлопці.

Окрім пістолетів, дітям показують і більш «важку» зброю: автомат, ручний кулемет, помпову рушницю. По очах мешканців санаторію зрозуміло, що більшості з них дуже хочеться помацати усе це воєнне спорядження руками.

Утім, спершу їм показують ще й захисні засоби. Високий та міцний спецназівець, статурою та широкою посмішкою схожий на Котигорошка, показує дітям, що і як захищає міліціонерів під час бойових операцій.

— Це — так званий корсет. Витримує влучення із пістолета «Макарова» та удар ножем. Це — «Бізон», важкий бронежилет, який важить близько 30 кілограмів. Витримує кулю з автомата «Калашникова». Шолом сталевий, важить 5 кілограмів 600 грамів. Скло витримує «ПМ», сам шолом — «АК», — перераховує міліціонер.

— А що це за вм’ятина на шльомі? — цікавиться один із хлопчаків.

— Це ми пробували на міцність. Стріляли по ньому. Ні, не тоді, коли він вдягнутий на комусь! — сміється.

Після демонстрації наступає найбільш очікувана дітьми мить. Спецназівці дозволяють їм подивитися зброю зблизька, потримати у руках та сфотографуватися. Хлопці та дівчата кидаються до столу і за якусь мить розгрібають усі пістолети та кулемети з автоматами. Одразу ж починають імітувати стрільбу по живих мішенях.

— Зброя розряджена, але цілитись у людей ні в якому разі не можна, — серйозно пояснює старший зі спецназівців.

Діти тим часом позують: хтось ледь тримає важкий ручний кулемет, хтось — озброївшись двома пістолетами. Один із хлопців тримає помпову рушницю. І раптом пересмикує затвор.

— Берегитесь! Они ружье зарядили! — кричить один зі старших хлопців і біжить по когось зі спецназівців. Ті його заспокоюють — набоїв у рушниці немає.

Біля столу з пістолетами розважливо перемовляються хлопчина років дев’яти та високий спецназівець.

— А «Стєчкін» — хороший пістолет? — питає хлопчина.

— Хороший. З нього можна і одиночними стріляти, і чергами, як з автомата, — пояснює міліціонер.

— А у мене ігра одна у комп’ютері є. Так там є «Стєчкін». Я з нього стріляв, — довірливо ділиться хлопець.

Наприкінці зустрічі діти гуртом збираються навколо спецназівців та разом із ними фотографуються на згадку.

— Подібні зустрічі допомагають не лише підвищити авторитет правоохоронних органів у суспільстві, але й дають нам можливість зацікавити молоді кадри. Сьогодні ці діти навчаються у школі, а завтра будуть обирати собі майбутню професію. Після такої зустрічі є імовірність, що хтось із них захоче стати міліціонером, — говорить представниця ГУ МВС України у Полтавській області.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 серпня 2013, 10:16 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації