Вхід | Реєстрація

Квест як альтернатива традиційному відпочинку

Квест як альтернатива традиційному відпочинку

Активісти новосанжарського «Сокола» перемогли у патріотичному квесті. Для перемоги у різних завданнях п’ятьом хлопцям з Нових Санжар довелося рубати шаблею, стріляти з страйкбольної зброї та відгадувати інтелектуальні загадки.

Насправді, варіантів відпочинку для сучасної молоді існує багато. Просто не всі представники молодого покоління про них знають. Виявляється, вільний час можна проводити не лише на шашликах чи за пивом. Одним із способів проведення часу є квест. Для початку, слід пояснити, що це таке. Отже, квест – аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами або окремими гравцями. У цьому матеріалі мова йде не про звичайний квест, а про патріотичний. Кожне завдання у ньому було пов’язане з історією та культурою України.

Відбувався сам квест у Тахтауловому Полтавського району. Участь у ньому взяли три команди: «Марсохід-1», «імені Горліс-Горського» з Полтави та «Едельвейс» із Нових Санжар. У складі нашої команди до сусіднього району поїхали хлопці: Георгій Сьомін, Максим Михайлик, Юрій Ятін, Ярослав Рудь та Артем Коркішко.

— Квест був цікавий, але доволі складний, — розповідає голова районної молодіжної організації «Сокіл» Георгій Сьомін. — Карти не було, орієнтуватися доводилося лише відгадуючи загадки. Більшість із них були у віршованій формі, складені з рядків поезій Тараса Шевченка, Лесі Українки, інших українських поетів. Наприклад, потрібно було скласти слова із виділених у тексті літер. Перше було простим, ми його вгадали легко: «свобода». Над іншим довше ламали голову. Там було зашифровано «звитяга».

Хлопцям доводилося не лише працювати головою, але й демонструвати свої практичні уміння. Для того, щоб дістати одну з підказок, капітану команди довелося шаблею розрубувати… гарбуз. У іншому завданні для того, щоб пройти далі, потрібно було влучити у дзвіночок на дереві зі страйкбольної зброї.

Фініш для команди «Едельвейс» був тим більш приємним, оскільки новосанжарська команда фінішувала першою. Новосанжарські хлопці повернулися додому з грамотами, гарним настроєм і планами на майбутнє.

— Хочемо провести такий квест десь у Новосанжарському районі, — говорить Георгій Сьомін. — Вже у вересні запросимо кілька команд, залучимо новосанжарську молодь. Місце оберемо таке, щоб усім було і складно, і цікаво.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2013, 10:23 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації