Вхід | Реєстрація

Мер хоче збудувати пам’ятник загиблим козакам

Мер хоче збудувати пам’ятник загиблим козакам

І він сподівається, що кобелячани візьмуть активну участь у обговоренні його задуму.

Нещодавно з журналістами «ЕХО» зв’язався міський голова Олександр Ісип. Він розповів, що в недалекому майбутньому планує збудувати в Кобеляках новий пам’ятник, який буде присвячений загиблим козакам. Адже, за його словами, Кобеляки — це козацький край із давньовіковою історією.

— Як учитель історії за фахом, мені хотілося б, аби історична справедливість урешті-решт відновлювалася, — каже Олександр Михайлович. — Український народ — багатостраждальний. На території нашої держави неодноразово відбувалися кровопролитні бої та війни. Багато років Україна перебувала під іноземним гнітом. І дуже багато козаків загинули в боротьбі за волю своїх співвітчизників. І я прагну, щоб забуті імена великих людей назавжди вписалися в історію України.

Як розповів міський голова, першим етапом до будівництва пам’ятника є встановлення пам’ятної дошки або каменю. У Кобеляках спочатку планують поставити камінь, на якому буде закріплена пам’ятна дошка. Для допомоги в реалізації цього задуму міський голова залучив Сергія Коломійця. Сергій Аркадійович — поет, письменник, художник і краєзнавець. Тому він із захватом сприйняв пропозицію очільника міста з приводу будівництва пам’ятника загиблим козакам. І саме Сергія Коломійця міський голова попрохав написати текст, який згодом викарбують на пам’ятній табличці.

— І мені хотілося б, аби мою ініціативу підтримали і решта кобелячан, — каже Олександр Ісип. — Адже цю ідею я виношував багато років. І вважаю, що найкраще місце для монумента буде поблизу вже існуючих у Кобеляках пам’яток української історії та культури: пам’ятника Богдану Хмельницькому, арки Дружби народів та храму Святого Юрія Переможця. Ми хочемо встановити його на території між центральною аптекою та дитячим майданчиком школи № 2.

Окрім пам’ятника та пам’ятного знаку там буде зроблений благоустрій. Зокрема, покладена плитка, поставлені лавки та посаджені споконвічні символи України — кущі калини та верба. До речі, як запевнив нас міський голова, кошти, за які збудують новий пам’ятник, будуть не з міського бюджету, а спонсорськими. Орієнтовно, пам’ятний знак поблизу школи з’явиться вже наприкінці серпня. Будівництво ж самого пам’ятника відбудеться вже в наступні роки.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2013, 18:47 | Кобеляки | Суспільство
1. djlsq / 24 серпня 2013, 02:54

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації