Вхід | Реєстрація

Щоб обміняти водійське посвідчення, потрібно ставати в чергу

Щоб обміняти водійське посвідчення, потрібно ставати в чергу

В Україні продовжується чергова «рехворматорська» епопея. Цього разу — із заміною водійських посвідчень.

Як прийнято в середовищі сучасних реформаторів, дане дійство знову проводять через «жо…». Посвідчення потрібно замінити до 1 січня 2014-го року, а відповідних бланків у відділеннях реєстраційно-екзаменаційної роботи катастрофічно не вистачає. До кінця епопеї залишається лише чотири місяці і вже зараз зрозуміло, що законослухняні українці просто фізично не встигнуть обміняти посвідчення радянського зразка на нові.

Про дану проблему редакція знає із телефонних дзвінків наших читачів. Люди регулярно скаржаться на відсутність у МРЕВ відповідних бланків. А днями нам повідомили, що в лікарні закінчилися і бланки медичних довідок. Завідуючий поліклінічним відділенням ЦРЛ Валерій Коробейник підтвердив, цю інформацію. Валерій Семенович сказав: «Дійсно, станом на вівторок 20 серпня у нас немає медичних довідок, необхідних водіям. Та нас запевнили, що їх привезуть уже на цьому тижні».

А ось Сергій Гузь, начальник міжрайонного МРЕВ, яке обслуговує Кобеляцький, Новосанжарський, Решетилівський та Козельщинський райони, не зміг надати таку ж оптимістичну інформацію. Натомість Сергій Васильович повідомив, що перебої з бланками, необхідними для заміни на нові посвідчення водія, продовжуються. Така ситуація характерна не лише для Кобеляцького МРЕВ. Вона існує по всій Україні. Сергій Гузь розповів: «Ми б із задоволенням вирішили цю проблему і зняли напругу серед людей. Але ж ми бланки не друкуємо, а отримуємо їх централізовано по 10-15 штук на тиждень. Уже обміняли посвідчення більше тисячі громадян. Люди записуються в чергу. Потім ми телефонуємо тим, до кого вона дійшла». Дехто з людей турбується, що, не встигнувши обміняти посвідчення до 1 січня, буде змушений перездавати право на водіння. Сергій Гузь запевнив, що такого не буде. У всякому випадку, у МРЕВ вказівок щодо цього немає.

Із міліцейських джерел ми отримали неофіційну інформацію про те, що процес заміни посвідчень продовжать і після 1 січня 2014-го року. Так уже було з реєстрацією скутерів. Та оскільки інформація неофіційна, то на повну достовірність вона претендувати не може.

Як стало відомо редакції, у Кобеляцьку ЦРЛ привезли 200 медичних довідок. Хоча медики замовляли 500 екземплярів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2013, 17:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації