Вхід | Реєстрація

Свято першого дзвоника в школах відбудеться у вихідний день

Минулого понеділка відбулось розширене засідання колегії та чергова апаратна нарада Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про профілактику правопорушень та готовність до нового навчального року.

Розпочалась колегія з постановочних питань. Голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич поцікавився у головного районного лікаря Івана Супруненка та начальника райвідділу МНС Володимира Богуна про надзвичайні ситуації за минулий тиждень. Та з місця піднявся лише Володимир Богун, який повідомив, що район продовжує горіти.

— Так тушіть! — зазначив Анатолій Таранушич.

— Ми працюємо в посиленому режимі. За 3 дні було здійснено 36 виїздів, — сказав Володимир Миколайович. — П’ятий клас пожежної небезпеки. І за прогнозами, дощів у найближчий час не буде.

— Тоді йдіть до церкви і ставте свічку, аби район горіти перестав, — як альтернативу запропонував голова РДА.

Та на ці слова начальник райвідділу МНС не відреагував.

Далі перейшли до розгляду питань у порядку денному. Спершу поговорили про хід виконання Програми розвитку сільських населених пунктів та про стан фінансово-бюджетної дисципліни в районі за перше півріччя цього року. Потім розглянули питання про забезпечення правопорядку в районі. Начальник Кобеляцького РВ УМВС Микола Подобрий у своєму виступі відмітив те, що в поточному році спостерігається значне зменшення кількості тяжких та особливо тяжких злочинів. Зокрема, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зменшилася кількість навмисних убивств з 9 до 1, тяжких тілесних ушкоджень — із 6 до 1. Хоча, за словами Миколи Миколайовича, на сьогоднішній день актуальним залишається питання крадіжок, кількість яких виросла із 154 у минулому році до 219 у поточному.

— Минулого року особливо проблемним питанням було збільшення кількості злочинів учинених неповнолітніми. Його неодноразово розглядали на багатьох засіданнях та приймалися певні рішення. Зокрема, щодо вжиття конкретних заходів із недопущення продажу неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів і контроль за перебуванням неповнолітніх у розважальних закладах після 22 години, — стверджує начальник райвідділу міліції. Цього року на продавців-порушників уже складено 8 протоків про адміністративне правопорушення.

Свою доповідь начальник райвідділу міліції підсумував словами, що завдяки вжитим заходам цього року вдалося зменшити кількість злочинів, учинених неповнолітніми, удвічі. Точніше, з 12 до 6.
Далі начальник районного відділу освіти Наталія Коваль поінформувала присутніх про підготовку закладів освіти до нового навчального року.

За її словами, на початку серпня було проведено огляд дошкільних закладів та загальноосвітніх шкіл. Що стосується дошкільних закладів, то за словами Наталії Мефодіївни, віднедавна в районі спостерігається стала тенденція до поступового відновлення роботи закладів, які раніше призупинили свою діяльність, та відкриття дошкільних закладів на базі шкіл. Особливо така тенденція спостерігається в сільській місцевості. Лише в серпні цього року планується відкрити дитсадки на базі Орлицької та Кустолово-Кущівської загальноосвітніх шкіл. А з першого жовтня в сільській місцевості, де немає дитячих садків, планується відкриття дев’яти груп короткотривалого перебування при школах району.

Наталія Коваль зупинилася і на оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів. За її словами, у наступному навчальному році в районі будуть функціонувати 34 денних загальноосвітніх закладів, у яких навчатимуться 4002 учні. Цього ж року буде призупинена діяльність Фрунзівської ЗОШ І ст., Деменківської, Комендантівської, Павлівської та Сокільської ЗОШ І-ІІ ст.

Зупинилася Наталія Мефодіївна і на проблемних питаннях при підготовці до нового навчального року. Зокрема, у 2013-2014 навчальному році, за її словами, різко впав показник забезпеченості підручниками учнів перших класів. Він становить лише 93%. Це пов’язано з тим, що у 2012 році підручники надходили з розрахунку на 351 першокласника. А в 2013 році їхня кількість становить 431. Проте учні 2-9 класів забезпечені підручниками стовідсотково, 10-11 — майже на 95%.

Насамкінець начальник відділу освіти повідомила, що Свято першого дзвоника в школах відбудеться у вихідний день, 1 вересня. А навчальні заняття розпочнуться вже з 2 вересня.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2013, 13:39 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації