Вхід | Реєстрація

Трактористок у ліцеї цього року, імовірно, не буде

Трактористок у ліцеї цього року, імовірно, не буде

У Кобеляцькому професійному аграрному ліцеї продовжують приймати документи на навчання.

За словами директора Кобеляцького професійного аграрного ліцею Бориса Чички, цього року значно зменшилась кількість місць державного замовлення. Якщо минулого року вона становила 180, то цього року — уже 160. Зокрема, на 20 місць зменшилася кількість у групах за спеціальністю тракторист, водії категорії С. Хоча, за словами директора, у ліцеї це найпопулярніша спеціальність, яка користується попитом серед  учнів.

Загалом, до професійного аграрного ліцею вже подали документи 108 учнів. Серед них найбільша кількість майбутніх трактористів — 63 учні на базі 9 та 11 класів. На спеціальності кухар-кондитер навчатимуться 19 учнів, кухар-пекар — 13. А стати операторами ПК виявили бажання 13 юнаків та дівчат. До речі, минулого року на спеціальності тракторист, водії категорії С навчалися двоє дівчат. Та цього року, за словами Бориса Чички, свої атестати подали лише хлопці. Та директор припустив, що прийом документів продовжать до першого жовтня. Тому вільні місця для всіх бажаючих навчатися ще є. Хоча сам навчальний процес розпочнеться вже з другого вересня.

Також Борис Борисович розповів, що цього року, як і минулого, не виявили бажання навчатися на такій спеціальності як швачка. Та й узагалі, у порівнянні з минулим роком цьогоріч подали документи на навчання значно менше учнів. Якщо в 2012-му їх було 138, то цього року — лише 108. Та, як стверджує директор, за рівнем набору учнів (серед професійних учбових закладів області) ліцей виглядає одним із кращих. І припускає, що кількість бажаючих навчатися в ньому буде більшою.

— Загалом, до нового навчального року ми готові, — каже Борис Борисович. — Ремонт зробили власними силами. Та найголовніше, що відремонтували покрівлю гуртожитку. Тому там можуть жити наші учні. Повістю відремонтували три поверхи приміщення. І лише 4 і 5 поверхи залишились без ремонту. Адже потреби розширятись немає, бо відсутня необхідна кількість дітей. Та головне, що тепер не тече вода з даху на голови, — посміхається директор. — Дуже хотілося б провести ремонтні роботи спортивного залу. Там також необхідно ремонтувати покрівлю. Та для цього немає необхідного фінансування.

Ще директор професійного ліцею розповів, що навчальний заклад, який він очолює, є одним із трьох в області, що забезпечує весь контингент учнів гарячим харчуванням.

— Наші учні сплачують 50% від стипендії за триразове харчування та 20% за одноразове, — підсумував Борис Чичка.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2013, 10:00 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації