Вхід | Реєстрація

На святі у Нових Санжарах гості вперше куштували мед

На святі у Нових Санжарах гості вперше куштували мед

18 серпня, як уже багато років поспіль, у селищі відбулося свято меду. Воно проводилося з піснями, танцями та гарним настроєм.

Свято почалося порівняно рано. О 7:30 ранку на захід могли завітати як самі жителі селища, так і гості району. З вітальним словом виступав селищний голова Андрій Река. Свою творчість дарували самодіяльні митці краю. Пасічники Нових Санжар жваво торгували медовими продуктами. На свято з’їхалися бджолярі як з Нових Санжар, так і з сіл Зачепилівка, Лиман-1, Шедієве.

Ціни на продукцію були різними. Приміром, літр смачного меду коштував від 30 до 80 грн. Ціна залежала від того, який мед продавав пасічник. Мед першої викачки та з різнотрав’я коштує найдорожче. Адже він, як запевняли самі продавці, багатющий вітамінами, дуже насичений, а тому найкорисніший.

Смачненькі соти, які полюбляють смакувати як діти, так і дорослі, коштували по 7-8 гривень за 100-грамовий шматочок солодкого дива. Можна було придбати і 50-грамовий за 4 гривні, але такі розійшлися дуже швидко. Була нагода купити великі солодкі соти в пластиковій упаковці, як торт до свята, де найдорожчий коштував 61 грн.

Півлітрова баночка бджолиного пилку коштувала від 40 до 50 грн. А прополіс, який є ще одним продуктом праці бджіл-трудівниць, можна було купити по ціні від 8 до 10 гривень за 10 грамів. Бджолиний віск коштував 5 грн. за 50 грамів, а кілограм такого незвичайного продукту можна було забрати додому за 60 гривень. Слід зауважити, що кожен такий продукт унікальний за своїми лікувальними властивостями, а тому покупці часто запитували, яку користь приносить той чи інший солодкий товар. Уважно вислухавши пасічника, покупці робили свій вибір. Переважна більшість обирали мед, щоб не тільки його посмакувати, а й додати собі здоров’я.

Пасічники не скупилися, щедро давали куштувати медові продукти дітям та дорослим як з Новосанжарського району, так і тим, які приїхали відпочивати з інших міст України. Дехто зізнавався, що вперше пробував мед і він їм дуже сподобався. Усі щиро, з посмішкою дякували за пригощання. Зазначимо, що на святі пасічники щедро пригощали ще й смачними млинцями з медом, і зрілим великим виноградом та червонобокими яблуками.

Свято закінчилося, та на одному столику залишилася сидіти бджола. Щоправда, не справжня, але дуже симпатична, яка, зрештою, і була символом свята. Вона задоволено посміхалася, бо, певно, свято сподобалося і їй, а не тільки новосанжарцям.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації