Вхід | Реєстрація

Андрій Река очолив колону з 20 скутеристів

Андрій Река очолив колону з 20 скутеристів

Цьогорічний скутеропробіг, присвячений Дню державного прапора, збирає близько двадцяти чоловік. Разом із селищним головою вони їздять селищем з прапорами, вітають мешканців Нових Санжар сигналами та їдять смачну кашу.

Перші мотопробіги збирали значно більшу кількість скутеристів. Чи то ідея була новою та цікавою молоді, чи то новосанжарці в ті роки були активнішими. Проте цього року на пробіг приїхала рекордно мала кількість учасників — усього двадцять чоловік. Це якщо рахувати і селищного голову Андрія Реку. У Нових Санжарах (за найскромнішими підрахунками) близько півтисячі скутерів. Якби хоч половина з них приїхали на пробіг, захід став би по-справжньому грандіозним. Проте не склалося. О десятій ранку 23-го серпня більшість старших новосанжарців ще були на роботі, а більшість молодших — лише прокидалася. Тому масовості не вийшло.

Проте низька відвідуваність не надто засмутила головного натхненника заходу Андрія Реку. Адже головна мета мотопробігу, за його словами, — не збирання разом найбільшої кількості людей на скутерах, а демонстрації мешканцям селища активної позиції молоді. Адже саме юні хлопці та дівчата зазвичай складають основну частину учасників пробігу.

— У кожного з вас буде державний прапор. Це — символ нашої держави. Тому поводьтеся з ним як належить! — інструктує молодь перед початком поїздки селищний голова.

Мотопробіг стартує на початку одинадцятої. На відміну від минулих років, учасникам не заливають навіть по літрові пального. Що поробиш, криза. Тому кататися доводиться на власному бензинові. Благо, селищний голова цього року не надто затягує маршрут. Колона скутеристів накидає кілька кіл центром Нових Санжар, фотографується з прапорами біля пам’ятника Кобзарю, потім по вулиці Шевченка дістається Лелюхівки, там кількасот метрів проїжджає трасою Полтава — Олександрія та повертається до селищної ради.

Тут учасникам пропонують залишити свої скутери на деякий час і посмакувати кашею, яку спеціально готують у дитячому садку «Сонечка». Хлопці та дівчата з задоволенням з’їдають по мисці смачнючої каші, запивають м’ятним чаєм і роз’їжджаються. Андрій Река на прощання бере з них обіцянку приїхати і наступного року та запросити друзів.

Можливо, у 2014-му році, аби зробити мотопробіг більш масовим, потрібно буде змінити підхід до його організації. По-перше, проводити його у неробочий час, аби долучитись до учасників могли і працюючі новосанжарці. По-друге, максимально заохотити молодь. Приміром, на перших пробігах учасникам видавали пов’язки із написом «Я люблю Нові Санжари». Дрібниця, та все ж... На цьогорічному пробігові такого не було. З отаких нюансів і складається цілий захід. Якщо організатори їх врахують і дійсно добре попрацюють, наступного року на пробіг цілком зможуть виїхати не двадцять, а, приміром, двісті скутеристів.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. та шофер хто ж іще / 31 серпня 2013, 21:13
... і у більшості ніякого зеркала заднього виду. Воно побачило друга, буде повертати на ліво, і його не іпьот. Поубивав би шпану! Правда я і так поки що не втрачав нагоди, та як би так усі мене підтримали.
2. Ферзь / 31 серпня 2013, 21:26
Чудова справа,молодцI.
3. Рикошет / 31 серпня 2013, 23:40
1. та шофер хто ж іще пише:
« і у більшості ніякого зеркала заднього виду. Воно побачило друга, буде повертати на ліво, і його не іпьот. Поубивав би шпану! Правда я і так поки що не втрачав нагоди, та як би так усі мене підтримали.»
Добряка і інтелектуала видно зразу!А пробіг,це уже неодмінна традиція,її трошки б підживити.Ну а вцілому молодці!
4. 555 / 31 серпня 2013, 23:41
уже приелось..нужно мера молодого
5. місцевий / 1 вересня 2013, 15:29
Все правильно. Закінчилась творчість і винахідливість нинішнього мера, до якого всі так привикли. Пора з почестями на вершині слави піти на пенсю.
6. ТутешнIЙ / 1 вересня 2013, 15:51
А за кого будемо голосувати, кого выберемо лiдером на наступнi п'ять рокiв в Нових Санжарах ? Маю чудову пропозицiю - ФЕДОРЕНКО Б.Ф. , вiн керував i ментовкою,i районною радою,тому думаю що зможемо йому довiрити наш райцентр. Бор.Фед. Уже на пенсii, тому мае час i бажання.
7. Ферзь / 1 вересня 2013, 21:13
Во гонят.
8. Ясен / 1 вересня 2013, 22:03
6. ТутешнIЙ пише:
«А за кого будемо голосувати, кого выберемо лiдером на наступнi п'ять рокiв в Нових Санжарах ? Маю чудову пропозицiю - ФЕДОРЕНКО Б.Ф. , вiн керував i ментовкою,i районною радою,тому думаю що зможемо йому довiрити наш райцентр. Бор.Фед. Уже на пенсii, тому мае час i бажання.»
Дійсно гонять неслабо!!!Для початку, А Река обраний 90% новосанжарців мер,маю надію ,що його енергії і терпіння буде досить ще на 2-3 каденції.Я вже не кажу за винахідливість.Тому говорити про якогось там претиндента дурня.Ваша пропозиція, пане "Тутешній" дасть фору любому камеді клубу,хоча якщо це такий жарт,то ви талантище.Федоренко вже був "у руля".Але кроме фотомордочок в газетці,та інтрижок нічим не запам"ятався.А от, щодо його бажання ,то звідки ви знаєте.Ау..уу Чи це ви ,Борисе Васильовчу,то будьте скромнішим.
9. дорогу молодим / 2 вересня 2013, 00:01
дорогу молодим
10. Юрій Лісовський / 2 вересня 2013, 00:21
Правильно, дорогу молодим! Під з*д Шовкопляса з Левицьким!
11. Істина / 2 вересня 2013, 06:23
Безперечно молодим потрібно давати можливість самореалізуватись.Я згодна ,дорогу молодим.Але до чого тут мотопробіг,чи селищний голова. Голова селищної ради обирається більшістю виборців,це не голова РДА -виключно політична фігура,чи голова райради - симбіоз політично кланової домовленості.Тому шановні молоді ,енергійні юнаки чи дівчата балатуйтесь на наступних виборах,перемагайте,змінюйте світ хоча б в одному населеному пункті.Від душі бажаю перемог і досягнень.А поки що,тренуйтесь і навчайтесь у діючого мера.
12. Олександр Довженко / 2 вересня 2013, 21:58
Майже кожного місяця я буваю в різних куточках України як суддя з боксу. І скажу вам шановні односельці що такої краси як в Нових Санжарах я ще ніде не бачив ! В кращому випадку побілують приміщення 100 річної давнени. Так що такого мера як у нас в селещі ще треба пошукати і я більше ніж впевнений що не знайдете. Згадайте колишніх мерів, і що робилося ??? А кошти були ще більші ніж виділяються зараз.Так що цінуйте тих кого маєте і тих хто дійсно професіонал своєї справи !!!
13. ветеран сорту / 2 вересня 2013, 23:34
І скільки ваш мер вклав в розвиток боксу в Нових Санжарах? Скільки Новосанжарські підприэмці вложили????? І порівняйте скільки в сільських населених пунктах вкладають в розвиток спорту. Скажете не та власність, в селах також не та власність. А Федоренко все робив для розвитку боксу в Нових Санжарах і розвитку твого клубу (Олександр). Жалко що до тебе так і не дійшло.
14. Юрій Лісовський / 3 вересня 2013, 02:04
13. ветеран сорту пише:
«І скільки ваш мер вклав в розвиток боксу в Нових Санжарах? Скільки Новосанжарські підприэмці вложили????? І порівняйте скільки в сільських населених пунктах вкладають в розвиток спорту. Скажете не та власність, в селах також не та власність. А Федоренко все робив для розвитку боксу в Нових Санжарах і розвитку твого клубу (Олександр). Жалко що до тебе так і не дійшло.»



А ви бува не той самий "ветеран", що в нього абревіатура І.О.С?)
15. Міхайліченко / 3 вересня 2013, 06:28
13. ветеран сорту пише:
«Федоренко все робив для розвитку боксу в Нових Санжарах і розвитку твого клубу (Олександр). Жалко що до тебе так і не дійшло.»
Не знаю що кому дійшло. Мені дійшло ,що хтось піарить Федоренка.Але це справа пуста.В селищі ця постать не популярна.Де його дітище ,музей Новосанжарщини,чи ота алея Героїв?Що ж він такого зробив відмінного для боксу?Ветеране ти найнижчого сорту!
16. Олександр Довженко / 3 вересня 2013, 07:00
А Федоренко все робив для розвитку боксу в Нових Санжарах і розвитку твого клубу (Олександр). Жалко що до тебе так і не дійшло.ВІДПОВІДАЮ ! ЩО ФЕДОРЕНКО ВЗАГАЛІ НІЯКОГО ВІДНОШЕННЯ НІ ДО БОКСУ НІ ДО КЛУБУ "ОЛЕКСАНДР" НЕ МАВ І НЕ ДОПОМАГАВ. А РЕКА А.О І СЕЛЕЩЕ ДО ПОРЯДКУ ПРИВІВ І ПРОДОВЖУЄ ЦИМ ЗАЙМАТИСЯ,А БІЛЯ ЗАЛУ БОКСА ЯКА КРАСА І СТУПЕНЬКИ І ПАРК. ЗГАДАЙТЕ ШАНОВНИЙ ветеран спорту ЩО ТАМ БУЛО ДО ЦЬГО І ЯК УЧНІ З ГОРИ ЗИМОЮ ЛЕТІЛИ ПІД КОЛЕСА АВТІВОК.ПРО СТАДІОН Я ВЗАГАЛІ МОВЧУ - ОДНИМ СЛОВОМ КРАСА. МОЖЛИВО ВАМ ветеране спроту КРАЩЕ БУЛО ЗАЙМАТИСЯ НА СТАДІОНІ ДЕ ГУСИ ПАСЛИСЯ,КОЗИ ТА КУРИ ДА БІГАТИ ПО НАВОЗОВІ ?
17. Dilnihniy / 3 вересня 2013, 07:30
Оце хоть насмiшив - згадавши про Федоренка, пригадайте скiльки вiн пропрацював нач.мiл.( за що вигнали?),який вiн був зам.у радi (чому бiльше не обирався депутатом?) де працював потiм,чому так не довго в кожнiй посадi,за що кругом звiльняли, чому так рано вiдправили на "заслужиний"вiдпочинок?????? А саме головне - чим запам'ятався Федоренко в нашому районi (iнтрижки дешевi з "ментiвським" уклоном, плiтки ) В районi Борiк отримав житло, на зiбране зерно з господарств-прикупив автiвку, а що Борька зробив для нас, i що плануе ??????
18. Юрист / 3 вересня 2013, 08:33
Я звiльнився з мiлiцii, бо соромно було та принизливо служити пiд керiвництвом такого бездаря та хапуги.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації