Вхід | Реєстрація

У Орлику з’явився «Капітошка»

У Орлику з’явився «Капітошка»

Цю подію весело відсвяткували жителі села та гості з району.

У п’ятницю в селі Орлик відкрили дошкільний заклад. Його створили шляхом реконструкції частини приміщень на базі школи. Загальна вартість проекту — 431 тисяча гривень. Назвали дошкільний заклад «Капітошка». Цього дня в Орлику відбулось справжнє свято дитинства. Ця подія згуртувала більшість жителів села. Діти, веселі та святково вбрані, разом із батьками прийшли до приміщення нового садочка. Хтось із малюків одразу попрямував до новозбудованого дитячого майданчика: спускався з гірки чи намагався пролізти по драбині. Інші гралися з різнокольоровими кульками, підкидаючи їх вгору та щиро радіючи від споглядання цього дійства.

Першим із привітаннями до жителів села звернувся голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич. Він нагадав про передісторію виникнення садочка в Орлику. Також подякував спонсорам та всім, хто доклав чималих зусиль, аби дошкільний заклад цього року відкрився.

— Поки що до садочка прийде 26 дітей. Та я сподіваюся, що настануть часи, коли їхня кількість буде стрімко збільшуватись, — зазначив голова РДА.

До мікрофону запросили і голову Полтавської облдержадміністрації Олександра Удовіченка. У своєму виступі він зазначив, що за останні три роки в області відновлено 123 дошкільні заклади. У Кобеляцькому районі їх відкрито вісім, а зовсім скоро зафункціонує і дев’ятий у селі Куст-Кущі.

— Це можна назвати значним вкладом у загальнообласну копілку Кобеляцького району, — каже Удовіченко.

Після привітань керівники району та області вручили подарунки для дитсадка. Це магнітофон і кольоровий принтер.

Також перед присутніми виступили орлицький сільський голова Валентина Богомаз і виконуюча обов’язки завідуючої дитячим садком Неля Заворотня.

Після промов та привітань глядачі поринули у справжнє казкове дійство. Перед присутніми з’явилися герої дитячого мультфільму «Капітошка». Діти зустріли їх із неабиякою радістю. Маленький хлопчик, який виконував роль головного героя Капітошки, вручив завідуючій символічний дерев’яний ключ від дитячого садка. А далі представники влади перерізали стрічку та зайшли до дошкільного закладу. А за ними забігли і малюки. Вони одразу ж попрямували до ігрової кімнати роздивлятися іграшки та різнокольорові книжки.

— Оце круто-о-о! — протяжно вигукнув хлопчик, якому близько трьох років. І, судячи з реакції малюків та їхніх батьків, новий дошкільний заклад їм сподобався.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2013, 10:13 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації