Вхід | Реєстрація

Кількість злочинів у районі буде зменшуватись

Кількість злочинів у районі буде зменшуватись

У вівторок відбулась чергова сесія Кобеляцької районної ради. На ній обговорювали питання злочинності та присвоювали почесні звання.

24 сесія районної ради шостого скликання розпочалась о 10 годині. До сесійної зали прибули 40 із 56 депутатів. Цього разу в порядку денному було всього 8 питань. З них заслухали і обговорили лише декілька.

Досить детально поінформував присутніх прокурор Кобеляцького району Вадим Кохно про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території району за перше півріччя цього року. За його словами, у період з 1 січня по 30 червня поточного року в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені правопорушення та інші події Кобеляцького райвідділу міліції зареєстровано 2049 заяв та повідомлень. Також Вадим Кохно зазначив, що значно зменшилась кількість особливо тяжких злочинів та фактів нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень. Фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що потягли за собою смерть потерпілого, узагалі не зареєстровано. Проте спостерігається тенденція до збільшення кількості крадіжок, грабежів та шахрайств. Також удвічі збільшилась кількості фактів привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

За словами прокурора, цього року статистика крадіжок зросла через зміни в законодавстві. Адже згідно нового Кримінально-процесуального Кодексу України, усі зареєстровані повідомлення від громадян класифікуються як злочин. А вже пізніше проводиться розслідування і приймається рішення щодо того, чи є склад злочину, чи він відсутній.

— Кількість злочинів у сфері обігу та розповсюдження наркотичних речовин зменшилась. Суттєво зменшилася кількість злочинів, учинених неповнолітніми: 1 проти 12 у минулому році, — стверджує Вадим Кохно.

Поінформував присутніх про стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського правопорядку на території району за перше півріччя поточного року і Микола Подобрий, начальник Кобеляцького райвідділу міліції. Він також наголосив на змінах у законодавстві. Зокрема про те, що відтепер навантаження на слідчих суттєво зросло. Якщо, для прикладу, минулого року в провадженні у них за рік перебувало близько 200 кримінальних справ, то цього року — 1000 кримінальних проваджень. При тому, що роботу, як і раніше, виконують п’ятеро слідчих.

— Та все виконується. Я сподіваюсь, що і надалі кількість злочинів у районі буде зменшуватись, — підсумував Микола Миколайович.

Останнім питанням у порядку денному було присвоєння звання «Почесний громадянин Кобеляцького району» Григорію Кіяну — пенсіонеру Міністерства оборони та Почесному ветерану України. Людині, яка вже протягом багатьох років очолює районну ветеранську організацію. Депутати прийняли рішення про присвоєння цього звання одноголосно та привітали Григорія Олексійовича.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2013, 11:01 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації