Вхід | Реєстрація

Перший раз у перший клас

1 вересня, День знань, це великий день для першокласника. Насправді великий, бо в своєму маленькому житті в нього не було такого відповідального, грандіозного, багатолюдного, та гучного свята.
А як реагує на весь цей шум і метушню сам першокласник?

На шостому році життя дитина дуже змінюється як фізично, так і психологічно. Зміни, спричинені зовнішнім впливом, грають величезну роль у формуванні та розвиткові свідомості і психіки дитини. Саме це визначає подальше відношення учня до школи, шкільного та класного середовища.

Зміна режиму, навколишнього середовища, оточуючих, вимог до дитини, мають величезний вплив не тільки на настрій першокласника, а й на психічне здоров’я (яке в адаптаційний період у дитини дуже слабке і нестабільне). Цей перехід несе в собі стресовий характер, який може вплинути як позитивно, так і негативно на бажання навчатися, на пізнавальний інтерес першокласника, на його розвиток і успіхи в подальшому.

Тому, щоб мінімізувати стресовий вплив на психічне здоров’я дитини, потрібно враховувати правильні дії з боку батьків, які будуть сприяти правильній і швидкій адаптації школярика до всього нового.

Дії батьків:

  • підтримувати дитину завжди як у її успіхах, так і в поразках;
  • привчати до самостійності і відповідальності м’якими неакцентуючими методами;
  • використовувати тільки гуманні методи виховання;
  • частіше спілкуватися з класним керівником;
  • застосовувати метод заохочення до навчання;
  • завжди приймати активну участь у шкільному житті дитини.

Якщо приділяти школярику трішки більше часу, ніж зазвичай, от можна уникнути багатьох негативних наслідків, полегшити адаптацію і соціалізацію дитини.

У першу чергу, у цьому можуть допомогти дитині саме батьки!


Автор: Юлія САВЧЕНКО, практичний психолог Бережнівської ЗОШ І-ІІ ст.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2013, 16:45 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації