Вхід | Реєстрація

Україна може залишитися без чемпіонату з мотоболу

Україна може залишитися без чемпіонату з мотоболу

Три мотобольні команди — «Колос», «Нива» та «Антрацит» — бойкотують рішення федерації мотоболу України та вимагають перевиборів її керівного складу. Якщо їх вимоги не задовольнять, наступного року чемпіонату України може просто не бути.

Причиною такої бурхливої реакції трьох мотобольних команд став «розбір польотів» ІІІ етапу чемпіонату України з мотоболу, який проходив у Стовбиній Долині. Точніше, навіть не самого етапу, а однієї гри — між вознесенським «Сходом» та кіровським «Антрацитом». У ній, нагадаємо, кіровчани перемогли з рахунком 5:2. За кілька тижнів після завершення цього етапу федерація мотоболу прийняла кілька безпрецедентних рішень за мотивами цієї гри. По-перше, ключового гравця «Антрациту» Івана Костюка дискваліфікували до кінця сезону-2013. Іншого гравця кіровської команди, вихідця із Новосанжарщини Романа Бабенка, дискваліфікували до кінця 2014-го року. Тренера команди «Антрацит» Володимира Москаленка дискваліфікували до 2016 року. Саму гру між «Сходом» та «Антрацитом» за рішенням федерації належить переграти на нейтральному полі. І це ще не все. ІV коло чемпіонату України, яке мало пройти у Вишняках у середині вересня, федерація чомусь вирішила перенести на більш пізній строк.

Дивні, якщо не сказати більше, рішення. Крім того, цікава причина дискваліфікації гравців «Антрациту». Нібито вони «регулярно» виїжджали на матчі ЧУ у нетверезому вигляді. Що, звичайно ж, не підтверджено жодними медичними комісіями. Та й не зовсім зрозуміло, як тоді суддя, призначений федерацією, випускав на поле п’яних гравців?!

Рішення федерації підняло справжню бурю емоцій серед усіх, хто причетний до мотоболу. Найгостріше, звичайно ж, сприйняли такі жорсткі покарання представники «Антрациту». Разом із ними незадоволеними рішенням і взагалі політикою федерації виявились «Колос» із Нових Санжар та «Нива» з Вишняків.

Тому 29-го серпня представники цих трьох команд зібралися у Стовбиній Долині, на місцевому мотобольному стадіоні, щоб обговорити ситуацію, яка склалася, і прийняти рішення, як діяти далі. Представники усіх трьох команд були абсолютно переконані: усі рішення федерації прийняті на користь однієї мотобольної команди — «Сходу» з Вознесенська. «Антрацит» — єдиний його серйозний конкурент у цьому чемпіонаті. І перед IV етапом у Вишняках кіровська команда відстає від лідера всього на три очки. Виграє «Антрацит» у «Сходу» в особистій зустрічі — і команда з Вознесенська втратить чемпіонство. Проте тепер, із двома дискваліфікованими гравцями, «Антрацит», звичайно ж, загрози лідерам не становить. Та й це ще не все. Ті ж таки представники кіровської команди пояснюють і причину переносу четвертого етапу.

— У цих числах лідер «Сходу» Антон Власовець повинен грати за іншу команду — у Білорусії. От вони і переносять на більш пізній термін, навіть не називаючи строків, — говорить тренер «Антрациту» (чи вже не тренер? — авт.) Володимир Москаленко.

— Це ж неправильно! — додає начальник команди «Колос» Володимир Хопта. — Ми з представниками інших команд затвердили календар проведення ІІІ і IV кола. Тепер із незрозумілих причин його ламають. Ми з цим не згодні. Будемо їхати і грати у Вишняках у тих числах, на які ми домовлялись!

Представників команд обурив і той факт, що на засідання федерації не запросили ні представників «Колоса» та «Ниви», ні навіть «Антрациту», доля якого фактично вирішувалася. Тепер це прийняте без представників трьох команд рішення може поставити хрест на усьому чемпіонаті України з мотоболу.

— Нам такий мотобол не потрібен, коли усе вирішується на користь однієї команди! — говорить гравець «Антрациту», майстер спорту міжнародного класу Володимир Бойко. — Ми у наступному сезоні поїдемо грати десь за кодон, у Білорусію чи Литву, фінансові можливості нам дозволяють.

— А наші команди це просто уб’є! — фактично разом констатують представники «Колоса» та «Ниви». — Ми виживаємо за рахунок продажу квитків. А якщо нас залишиться дві команди, то що це тоді буде за чемпіонат? Ну зіграємо ми з ними товарняк у них, ну приїдуть вони потім до нас. І все — команд не буде.

Утім, учасники наради вирішили не поспішати ховати мотобол. Натомість написали листа на ім’я президента федерації мотоболу і в Міністерство молоді та спорту. У зверненні до президента федерації представники трьох команд вимагали негайного скликання розширеного засідання федерації та суддівської колегії за участю представників усіх команд-учасниць чемпіонату України з мотоболу.

Представники «Ниви» наприкінці зустрічі запевнили, що готові прийняти ІV етап чемпіонату у раніше обумовлені строки, а представники «Колоса» та «Антрациту» підкреслили, що у будь-якому випадку приїдуть на матчі, навіть якщо федерація не скасує свого дивного рішення про перенос етапу на невизначений строк.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2013, 10:32 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. Drogba / 6 вересня 2013, 17:05
УРА!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації