Вхід | Реєстрація

Кобеляцька вода відповідає держстандартам

Кобеляцька вода відповідає держстандартам

Минулого тижня на черговому засіданні виконкому Кобеляцької міської ради керівник комунального підприємства «Водоканал» прозвітував про стан безперебійного водопостачання в місті.

За словами Івана Дяченка, на балансі та обслуговуванні підприємства, яке він очолює, знаходиться дванадцять артезіанських свердловин. Та цього року дві з них вишли з ладу. За словами директора водоканалу, одна з них підлягає ремонту і її можна реанімувати, а іншу — вже ні. Тим більше, що найстаршій кобеляцькій свердловині аж 36 років.

— Добре, що це трапилось наприкінці літа. Якби така ситуація виникла на його початку, тоді було б нам дуже складно, — каже Дяченко.

Також в обслуговуванні підприємства знаходяться дві водонапірні башти. Одна з них (по вулиці Аврори) потребує термінової заміни. Також в обслуговуванні знаходиться близько 125 кілометрів міських водомереж, середній вік яких більше 25 років. А це, на думку Івана Івановича, аж ніяк не сприяє покращенню їхнього стану та якості питної води. Вода на сьогодні, за інформацією директора водоканалу, відповідає санітарно-гігієнічним нормам та державним стандартам. Це підтверджується відповідними висновками районної санітарно-епідеміологічної станції та актом перевірки ДП «Полтавський регіональний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Санітарні зони артезіанських свердловин знаходяться у задовільному стані, але потребують капітальних вкладень.

Також Іван Дяченко зупинився на роботі підприємства за перше півріччя 2013 року. Підприємство цього року працювало зі збитковим фінансовим результатом, що є постійним показником діяльності галузі житлово-комунального господарства. Щоправда, у звітному році збитки значно знизилися. Здебільшого, за рахунок економії коштів на оплаті праці та виконання додаткових робіт.

— На даний час на нашому підприємстві виникла така ситуація, коли витрати господарської діяльності значно перевищують доходи, — каже Іван Іванович. — Таким чином, за результатами діяльності за перше півріччя 2013 року підприємство мало збитки в розмірі 66,5 тисяч гривень. А за відповідний період минулого року ця цифра становила 125,5 тисяч гривень.

Насамкінець своєї доповіді Іван Дяченко повідомив, що за сім місяців поточного року кількість абонентів зросла на 180 чоловік. Виявлено троє крадіїв питної води.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2013, 10:38 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації