Вхід | Реєстрація

Змінили об’єкт оподаткування – повідомте податкову формою 20-опп

Відповідно до діючого законодавства України, платники податків, незалежно від обраної ними системи оподаткування, повинні повідомляти податкову інспекцію про всі об’єкти оподаткування, що пов’язані з господарською діяльністю. А саме, протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття такого об’єкта необхідно повідомити про нього податкову інспекцію за формою №20-ОПП «Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність».

До об’єктів оподаткування, пов’язаних з оподаткуванням та про які необхідно повідомлять орган доходів і зборів відноситься майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Рекомендований довідник типів об’єктів оподаткування оприлюднюється на офіційному веб-порталі Міндоходів та на стендах Центру обслуговування платників податків податкової інспекції.

До типів об’єктів оподаткування відносяться, зокрема: земельна ділянка, сад, пляж, кар’єр магазин, склад, кіоск, лоток, автомобіль, потяг, катер, цистерна та ін.

У разі зміни відомостей про об’єкти оподаткування (найменування, місцезнаходження або стану об’єкта оподаткування), платник податків повинен надати повідомлення за ф. №20-ОПП з оновленою інформацією до податкової інспекції за місцезнаходженням об’єкта оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

За неподання у визначений строк повідомлення про об’єкти оподаткування тягне за собою накладення штрафу:

  • на самозайнятих осіб – у розмірі 170 грн.;
  • на юридичних осіб – 510 грн.

У разі неусунення таких порушень штраф зросте до 340 грн. для самозайнятих осіб та до 1020 грн. – для юридичних.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ Кременчуцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2013, 09:36 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації