Вхід | Реєстрація

У неділю на ринок викликали міліціонерів

У неділю на ринок викликали міліціонерів

Правоохоронцям довелось складати протоколи за несанкціоновану торгівлю на площі Перемоги, яку в Кобеляках вважають ринковою.

Про те, що у вихідний день на ринку відбувались якісь заворушення, кобелячани жваво переповідали один одному вже через кілька годин. А на ранок понеділка історія про ринок заграла новими фарбами і обросла цікавими «подробицями». Одні розповідали: «Було на ринку «маскі-шоу». Омоновці разом із Галушком (секретарем міськради Сергієм Галушком — редакція) торговців розганяли». Дехто мав свою, дещо іншу, але не менш «жахливу» версію: «Приїхали люди в Кобеляки на ринок картоплю продавати. Чи то з Волині вони були, чи з Біликів. Картоплю поставили по руб п’ятдесят за кіло. Так наші базарні збунтувались, визвали Галушка, міліцію і прогнали тих продавців!»

Люди, які розповідали подібні історії, особисто інцидент не бачили і його учасниками не були. Тому ми спробували знайти свідків і безпосередніх учасників. Свідки, які попрохали не називати їх прізвищ, розповіли, що секретар міськради Сергій Галушко та співробітники райвідділу внутрішніх справ дійсно на ринок приїжджали. Правоохоронці навіть складали протоколи про адмінправопорушення. А перед тим на ринковій площі, поряд із магазином «Княгиня Ольга», припаркувалось два вантажних автомобілі. Один із них належить підприємцю з Біликів, інший — кобелячанину. Із них почали продавати овочі: картоплю, цибулю, капусту. Ціна на цю продукцію дійсно була нижчою, аніж та, яка встановилась на кобеляцькому ринку. Наприклад, картоплю приїжджі підприємці продавали по 3,5 гривні за кілограм. Як порівняння, на ринку вона коштує 4 гривні. Зважаючи на дещо нижчу ціну, біля машин навіть вишикувалась невеличка черга. Через декілька хвилин на це ж місце прибули посадовець міськради і правоохоронці. Дійсно, їм зателефонували ті підприємці, що торгують у самому ринку. Міліціонери і секретар міськради угледіли в діях новоприбулих бізнесменів правопорушення. Справа в тому, що рішенням Кобеляцької міської ради, вулична торгівля на площі Перемоги заборонена. Це рішення було прийняте ще навесні. І про нього знають усі, без винятку, підприємці, у тому числі і учасники інциденту. Тому на них склали протоколи і попрохали покинути площу. Такі дії міліціонерів викликали обурення в деяких учасників інциденту. Обурювались як продавці, так і покупці. Підприємці збираються в подальшому добиватися відміни рішення міськради і дозволу торгувати на площі Перемоги. За їх словами, існуючі площі на території ринку не дають можливості заїхати туди вантажними автомобілями і розпочати торгівлю. А на виділену владою територію по вулиці Дружби (новий речовий ринок) та на площі Перемоги (поряд із колишнім Центром зайнятості) просто не приходять покупці.

Сергій Галушко, секретар міськради, розповів: «Так, ситуація мала місце. Мені зателефонували місцеві підприємці і повідомили, що їх колеги торгують у несанкціонованому місці. Я, у свою чергу, повідомив про це співробітників міліції. Разом ми припинили протиправні дії бізнесменів. На жаль, дані особи вже не вперше ігнорують розпорядження влади. Ми цього не допустимо. Мало того, що вони порушують закон, так ще й не сплачують «містове», а їх продукцію не перевіряють на відповідність санітарним нормам. Місце ж це — несанкціоноване, ніхто навіть проби з продукції не може взяти».

Посадовець наголосив, що в даній ситуації міська рада не йтиме на поступки нікому. Він сказав: «Рішення діє для всіх. Преференції ми нікому не надаватимемо. Тим більше, що порушують не виробники, а перекупники. Відвели для них місце — торгуватимуть лише там».

У райвідділі внутрішніх справ, у свою чергу, роз’яснили, що оскільки підприємці одразу ж адекватно відреагували на зауваження міліціонерів, то штрафувати їх не будуть.

 

На фото: на виділену владою територію по вулиці Дружби не приходять ні покупці, ні продавці


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2013, 13:55 | Кобеляки | Суспільство


1. шофер / 27 вересня 2013, 21:41
На фото: на виділену владою територію по вулиці Дружби не приходять ні покупці, ні продавці
От і добре що так. Хоч разок "посмокче" ота "влада", та згадає що справня влада це народ. Культутним словом, це називається "Масова непокора".
2. шофер / 27 вересня 2013, 21:45
От як би ще цей народ зробив із того висновки, та дотямив на десяті сутки, що аналогічний вплив у людей є майже на всі проблеми. І що останнє слово за ними, а не за "йосиповою хатою".
3. Ясен / 28 вересня 2013, 06:47
1. шофер пише:
« Культутним словом, це називається "Масова непокора".»

Культурним словом це називається:"гірше дурня лише два дурня".
2. шофер пише:
« що аналогічний вплив у людей є майже на всі проблеми»
Це що за єрунда?На вплив є проблеми?Муть!!!Орган місцевого самоврядування представляє інтереси територіальної громади(всіх жителів населеного пункту),а не двох-трьох биків перекупщиків.Не подобається місцева влада ,обирайте іншу.А не "масова непокора" під впливом проблеми.Роби висновки,Шофере.
В 2015 році що виберемо?Цивілізоване суспільство,чи "браткову" синьку?
4. Селянин / 28 вересня 2013, 15:10
Кобеляки саме дороге місто в Украіні.Тому що цвіте корупція всюди.Мер підприемецьі т.д.Люди приміхали продукцію продати та трохи ціни спустить месним баригам так покращувачі вже тут..а як щось путне ждля міста зробить мозгів немае..дороги вбиті..всюди грязно стада собак бігають туди енергію козли вонючі..а не в пенсіонерів останню копійку видурювати
5. город / 29 вересня 2013, 15:35
о.прозріли кобеляцькі підприемці..якби ще податки платили та реалізаторів офіційно оформили то можна думать що сознательні...а так---бариги-спекулянти
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації