Вхід | Реєстрація

Куди зникло радіо?

Цим питанням кобелячани та жителі району вже задаються більше, ніж півроку.

Останнім часом до редакції «ЕХО» усе частіше звертаються жителі різних сіл району, аби ми дізналися, чому перестали транслювати місцеве радіомовлення. Спершу ми вирішили навідатись до Кобеляцького цеху телекомунікаційних послуг № 8. Виконуючий обов’язки начальника цеху Олександр Пестременко нам відповів, що головна проблема — відсутність спеціалістів.

— Ще в лютому кореспондент місцевого радіомовлення пішла у відпустку. А згодом і взагалі звільнилася. Відтоді радіо в ефір не виходило, — стверджує Олександр Пестременко.

Ми поцікавилися, де саме знаходиться офіс місцевого радіо. Та він відповів, що раніше орендувалася кімната в приміщенні видавництва «Кобеляки». Там і записувалися програми. А в ефір вони пускалися вже з приміщення «Укртелекому».

— Та зараз, імовірно, офіс у кобеляцького радіо відсутній. Адже в лютому там відмовилися і від телефону, і від інтернету. І коли знову радіо транслюватимуть — невідомо, — зазначив Олександр Пестременко.

Також ми вирішили дізнатися, яка ж кількість радіоточок у районі. За його словами, станом на перше серпня їхня кількість складає 1612. 1447 — у населення: 528 — користувачі села, решта — містяни.

Та з кожним роком кількість абонентів дротового радіо в районі стрімко зменшується. Для прикладу, минулого року вона становила 1901 радіоточку, у 2010 — 2338. І, за словами Олександра Пестременка, у основному, люди самі відмовляються від радіо. Іноді його відключають за борги. Та це буває вкрай рідко.

Також за коментарем ми звернулися до голови Кобеляцької районної ради Юрія Тагадюка, адже місцеве радіомовлення фінансується з районного бюджету. За словами Юрія Івановича, радіомовлення абсолютно не ліквідували. Насправді, зараз триває пошук спеціалістів, які зможуть зайнятись цією справою.

— У планах закривати радіо немає. Просто в лютому звільнилися кореспондент і бухгалтер. І зараз ми шукаємо спеціалістів, аби вони зайняли вакантні посади, — стверджує Юрій Іванович. — Насамперед, ми ставимо перед собою ціль покращити якість дротового радіо: щоб це були не лише виступи керівників чи привітання, а й актуальні репортажі про життя району. Хочемо, щоб радіо було корисним та цікавим для людей. У планах запустити в районі бездротове радіо, яке буде транслюватись через звичайний радіоприймач.


Автор: Дарина СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2013, 10:38 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації