Вхід | Реєстрація

У довірливої жінки із карток зняли 1700 гривень

Незважаючи на постійні застереження правоохоронних органів та банків про нерозголошення своїх рахунків, паролів і номерів карток незнайомим особам, деякі власники карток таки попадаються на виверти аферистів і передають їм конфіденційну інформацію.

До Новосанжарського РВ звернулася громадянка С., яка повідомила що з її двох карток було знято 1700 грн., потім пояснила, що на сайті дала об’яву про продаж сукні. Через деякий час їй зателефонував невідомий чоловік, який зацікавився товаром і попросив номер карти для переказу коштів. Наступного дня громадянка  С. звернулася за інформацією до працівників банку та дізналася, що невідомий чоловік зняв гроші у м. Дніпропетровськ, а його мобільний номер знаходиться поза зоною досяжності. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 190 ККУ.

Механізмів виманювання грошей у нечесних на руку людей вдосталь. Наприклад, шахраї спостерігають за деякими громадянами, коли з ними відсутній зв’язок, потім телефонують до родичів і кажуть, що ті потрапили у біду та вимагають переказати гроші для їх порятунку або поповнити певний рахунок.

Новосанжарський РВ нагадує, що вся інформація, що стосується банківського рахунку, — секретна. Паролі, пін-коди, номери карток — це та інформація, якою повинен володіти тільки власник картки.

При отриманні сумнівних СМС-повідомлень про переведення або зарахування грошових коштів на вашу карту просимо уважно вивчати текст повідомлення і правильність відображення в ньому інформації. Не повідомляйте незнайомим людям контрольно-конфіденційну інформацію. Будьте пильні й обережні!

***

У період з 1 по 10 вересня 2013 року тривав всеукраїнський профілактичний захід «Урок», до якого активно залучилися правоохоронці Новосанжарського РВ УМВС. Ними було забезпечено охорону громадського порядку під час проведення урочистих заходів, присвячених Дню знань, у всіх навчальних закладах Новосанжарського району, а також взято участь у зустрічах з педагогічними колективами шкіл, батьками та учнями. Особлива увага міліціонерів була націлена на виявлення дітей, які з різних причин не приступили до навчання, та вжиття заходів до повернення їх до навчального процесу.

Так, 06.09.2013 року працівниками міліції був виявлений факт перебування в циганській родині у селі Дмитренки Новосанжарського району безпритульної дівчинки. Встановлено, що 13-річна Надія є мешканкою одного з сіл Семенівського району Полтавської області, має батька, який через інвалідність не може вільно пересуватися, та матір, що є постійною пацієнткою одного з Полтавських лікарняних закладів закритого типу. А тому, за відсутності належного контролю з боку батьків, дівчинка ще 23.08.2013 року самовільно полишила місце проживання, помандрувавши спочатку до Полтави, де познайомилась з однолітками з циганської родини, а потім разом з ними прибула до села в Новосанжарському районі.

Дільничним інспектором міліції Олегом Маньком та оперуповноваженим КМСД Василем Білоцерківцем дівчинка була доставлена та влаштована до Полтавського дитячого притулку «Любисток» для подальшого повернення її у родину та залучення до навчання.

***

Інспектором дозвільної системи Новосанжарського РВ УМВС спільно з дільничними інспекторами та єгерем УТМР було проведено рейд з перевірки дотримання громадянами правил полювання, обігу мисливської зброї, безпеки при поводженні нею в мисливських угіддях, розташованих на території району, також з метою запобігання порушень правил рибальства та браконьєрства.

У ході проведення рейду на річці Оріль та Тагамлик було виявлено та знищено сімнадцять рибальських сіток загальною довжиною близько 1150 м.

Попереджаємо громадян, що ловля риби сіткою та іншими забороненими знаряддями карається законом. Просимо дотримуватись правил рибальства, щоб не підпадати під адміністративну та кримінальну відповідальність.


Автор: Вікторія ДОЛИНА, прес-служба Новосанжарського РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 жовтня 2013, 09:06 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації