Вхід | Реєстрація

Пора вмикати фари

Відповідно до пункту 9.8 Правил дорожнього руху, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2013 року № 111 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», що вступили в дію 15 квітня цього року, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні. У разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар. Основна мета цієї вимоги — зменшення ризику виникнення дорожньо-транспортних пригод на позаміських дорогах, шляхом додаткового позначення транспортного засобу, що рухається.

Нагадуємо також, що денні ходові вогні (зовнішні світлові прилади білого кольору) передбачені конструкцією транспортного засобу, установлені спереду транспортного засобу і призначені для покращення видимості транспортного засобу під час його руху у світлий час доби.

За порушення цієї вимоги ПДР України, згідно статті 122 ч. 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено накладення штрафу від двадцяти п’яти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425-510 грн.).


Автор: Вадим Чумак, командир взводу з обслуговування стаціонарного посту № 2 роти ДПС ДАІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2013, 10:15 | Полтавщина | Суспільство
1. New York / 6 жовтня 2013, 16:46
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
від двадцяти п’яти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425-510 грн.).

А взятка сіки?
Понятно, шо мєнти не напишуть. Вопрос до водіїв. Когось вже чинили за цю хуйню? Сіки заплатив на лапу?

Змінено 06.10.2013, 16:47
2. шофер / 6 жовтня 2013, 19:55
50
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації