Вхід | Реєстрація

Олімпійський тиждень у Бутенках

Початок вересня у Бутенківській ЗОШ І-ІІІ ст. імені Ю. П. Дольд-Михайлика — це не тільки початок навчання, а й олімпійський тиждень, свято спорту, краси, досконалості.

9 вересня на загальношкільній лінійці відбулося відкриття олімпійського тижня, присвяченого Дню фізкультурника. Учителі фізичної культури М. Мигуля і В. Дрига оголосили програму тижня. Вона включала різноманітні змагання для всіх вікових груп, естафети, вікторини, перегляд фільмів про спорт і видатних спортсменів, конкурси малюнків та стінгазет.

11 вересня відкрилися малі олімпійські ігри. Учні та вчителі, одягнуті в спортивну форму, вишикувалася на спортмайданчику. Усі стали свідками факельної естафети (К. Соломко, 11 клас та Б. Киба, 6 клас), яка символізувала наступність поколінь і досягнень у спорті. Від факела було запалено чашу, вогонь у якій палав, допоки йшли змагання. Кращі спортсмени школи пройшли урочистою ходою. Їх вітали гучними оплесками. Адже вони здобували перемоги на районних та обласних змаганнях із різних видів спорту. Завершили відкриття підняттям олімпійського прапора (М. Беззуб, Є. Черевко).

Далі прозвучали привітання від голови райдержадміністрації Анатолія Таранушича, голови Кобеляцької районної ради Юрія Тагадюка, начальника відділу сім’ї, молоді, спорту й туризму Віталія Детюка, учасника факельної естафети ХХІІ олімпійських ігор у Москві, ветерана спорту села Бутенки Юрія Щербакова та директора школи Григорія Журавля. Після цього розпочалася захоплива і напружена боротьба.

Для учнів молодших класів були організовані змагання в естафетах, для школярів середніх класів провели легкоатлетичне багатоборство, а для старшокласників — пляжний волейбол. На спортивному майданчику панував дух чесної боротьби, притаманний олімпійським змаганням. І хоча перемога була прихильною не до всіх, ніхто не розчарувався, адже девіз фізичного виховання в школі: «Здорове тіло — завжди в русі!».

Уже традиційно олімпійський тиждень виходить за межі школи. 13 вересня було здійснено велопробіг «Бутенки — Марківка». На чолі з директором В. Журавлем учні та вчителі успішно подолали дистанцію, на фініші якої їх радо зустрічала гостинна Марківська ЗОШ І-ІІ ст. Тут було проведено товариський матч із міні-футболу. Прекрасні враження від гри, а ще більше від спілкування з ровесниками, учителями, які також поважають спорт і є прихильниками здорового способу життя, отримали всі учасники велопробігу.

Заходи, проведені в ході олімпійського тижня, ще раз довели, що шлях до здоров’я, успіху і перемоги пролягає через спорт, роботу над собою, активну життєву позицію і самовдосконалення. І всі ці напрямки успішно реалізовуються під час проведення уроків фізичної культури, позакласної та позашкільної роботи.


Автор: Анастасія Голик, учениця Бутенківської ЗОШ І-ІІІ ст. імені Ю. П. Дольд-Михайлика, капітан волейбольної команди


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2013, 10:29 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації