Вхід | Реєстрація

Навіть негода не зіпсувала свято у Василівці

Навіть негода не зіпсувала свято у Василівці

У відзначенні дня села взяли участь василівчани, гаймарівчани та лисенчани.

Днями ми публікували статтю про проблему, яка виникла в мешканців маленького села Лисенки, що знаходиться на території Василівської сільської ради. Тамтешня громада стурбована планами агрофірми «Добробут» щодо розміщення на території населеного пункту ємностей для змішування добрив. Люди звернулися з листом до райдержадміністрації і на сходці зажадали від керівництва агрофірми відмовитись від подібних планів. Влада призначила перевірку. Крім того, за неофіційною інформацією, даним інцидентом зацікавились і інші контролюючі органи. Говорять навіть про інтерес з боку Служби безпеки України.

Та світ не складається лише з проблем і негараздів. У ньому завжди залишається місце для радості й свята. Саме така приємна подія відбулася у Василівці в минулу п’ятницю. Місцева громада зібралася для того, щоб відзначити день села. Як розповів сільський голова Микола Блиску, ініціатором проведення свята в рівній мірі були як місцева влада, так і громада. «Ми маємо справу з самодіяльністю, — відзначив посадовець. — Люди самі готували концертні номери, різноманітні страви для частувань. А ми, у свою чергу, з допомогою спонсорів закупили подарунки та призи для всіх, хто брав участь у конкурсах». Виставку організували і провели в фойє сільського Будинку культури. Тут були представлені як традиційна українська вишивка, так і вироби з автомобільних скатів та комплектуючих електровиробів. Вадим Ніколенко із старих автомобільних шин виготовив фігури лебедів. А підсвічники від Олексія Бондаренка були зроблені з патронів від електролампочок та запчастин із старих люстр.

На вході в концертний зал усіх присутніх частувала бібліотекар Оксана Ніколенко. Місцеві господині довірили їй право пригощати земляків варениками та іншими стравами української кухні. Ті, кому «суха ложка горло драла», могли й келишок оковитої перекинути. Щоправда, у цьому випадку люди частувались не ексклюзивним домашнім самогоном, а звичайною горілкою. Одним із найактивніших поціновувачів майстерності місцевих кухарок став підприємець Леонід Горденко. Він узявся приготувати для земляків шурпу. А доки страва «умлівала» на багатті, неодноразово пригощався смачними варениками.

Тим часом на сцені клубу проходив концерт. Його організувала і провела завідуюча закладом Наталія Кошлата. На сцену того дня, крім місцевих аматорів, виходили їх колеги з Кобеляк, працівники районного Центру культури і дозвілля. До речі, за словами сільського голови, у Василівку частенько приїжджають артисти як із Кобеляк, так і з Царичанського району. Посадовець розповів, що в цьому найбільша заслуга Миколи Руденка. Чоловік не лише згуртовує василівських аматорів сцени, а й постійно запрошує колективи художньої самодіяльності з інших населених пунктів.

Сільський голова також розповів про те, що крім місцевих підприємців, допомогу в проведенні дня села постійно надає агрофірма «Колос». Микола Блиску відзначив: «Це агроформування обробляє землю навколо Мартинівки, Сінного і Бринзів. Та, не дивлячись на це, робить свій внесок і в організацію свята для жителів Василівки, Гаймарівки та Лисенок».

Сам Микола Блиску того дня кілька разів піднімався на сцену. Він не лише вітав земляків із святом, а й вручав подарунки матерям і діткам із великих родин».

…Доки відбувалось святкування, погода кілька разів змінювалась. На зміну сонячній днині приходив дощ і поривчастий вітер. Але це не завадило василівчанам добре відпочити. Свято ж своє і влаштоване для себе.
 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації