Вхід | Реєстрація

Любов до читання живе

«Бійтеся, діти, ліні, як поганої звички, і читайте ви щодня хоч по сторіночці». Так писали, звертаючись до малюків, книговидавці минулого століття. Але і зараз, понад 100 років опісля, у епоху всюдисущого телебачення, відеофільмів і комп’ютерів цей заклик не застарів. Чому ж дитині так необхідне читання? Як прищепити їй любов до книг? Ці питання цікавлять усіх батьків, хто займається вихованням дитини.

Районна бібліотека для дітей відроджує традиції читання в сім’ї і сподівається, що нове покоління читачів, коли стане батьками, буде спроможне самостійно залучати своїх дітей до читання. Поєднання зусиль бібліотекарів, батьків і дітей у організації спільного сімейного читання є конче необхідним. У такому читанні саме батькам належить вирішальна роль. Це вони повинні пройти з дитиною довгий шлях саморозвитку і морального вдосконалення. Невимушена атмосфера бібліотеки сприяє залученню до читання малечі, задоволенню спільних родинних інтересів.

Шановні батьки! Завітайте в районну бібліотеку для дітей на молодший відділ, ознайомтесь із інформаційною зоною сімейного читання, яка включає стенд «Читаємо всією родиною» та книжкову виставку «Дружить із книгою родина». Тут можна дізнатися про послуги книгозбірні, її заходи, одержати відомості, як зацікавити дитину книжками та привчити до систематичного читання.

Розміщено допоміжні матеріали для батьків, що допоможуть їм призвичаїти дитину до читання: «Пам’ятка для батьків», «Як привчити до читання дітей», «Пріоритети читання дітей і підлітків за віковим цензом та уподобаннями».

Якщо ж ви хочете змістовно організувати сімейне дозвілля, тоді перегляньте інформ-досьє «Періодичні видання для розвитку творчості». З указаними виданнями можна ознайомитися в бібліотеці.
Ви зіткнулася з проблемами соціально-побутового чи психологічного характеру або вам необхідна адреса соціальних служб, тоді розгорніть буклет із інформацією «Знати потрібно дорослим і дітям» і дізнайтеся про послуги Центру сім’ї та молоді.

Головними в інформаційній зоні, звичайно ж, є — книги. Вони розміщені на стелажах та книжкових виставках: «Дружить із книгою родина», «Чарівний ланцюжок цікавих казочок», «Казкою навчаємось, до школи збираємось», виставка творчих робіт «Руки тата, руки мами і мої рученята».

До вашої уваги більше 90 періодичних видань, які можна почитати разом із дитиною.

Вільний час малечі буде заповнений змістовно, цікаво та з користю, вона з легкістю та творчо опрацьовуватиме будь-яку інформацію. Це стане запорукою успіху її і вашого.

Чекаємо на зустріч із вами в дитячій бібліотеці.


Автор: Лариса Черненко, бібліотекар районної бібліотеки для дітей


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації