Вхід | Реєстрація

У понеділок розпочали опалювальний сезон

У понеділок розпочали опалювальний сезон

Тему опалювального сезону обговорювали у понеділок на щотижневій апаратній нараді Кобеляцької райдержадміністрації.

Одним із головних питань апа-ратної наради була підготовка жит-лово-комунального господарства, підприємств та бюджетних установ району до роботи в осінньо-зимовий період. Начальник відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації Марія Яцько детально зупинилася на підготовці до опалювального сезону. Зокрема оголосила, що він розпочався вже з понеділка, 30 вересня. У своєму виступі вона також зупинилася і на проблемах у підготовці до роботи в осінньо-зимовий період. За її словами, невирішеним сьогодні залишається питання заміни застарілої системи опалення Кобеляцької централізованої бібліотеки та заміни котлів у приміщенні Кобеляцького районного центру культури та дозвілля. За словами Марії Яцько, із 45 бібліотечних закладів району готові до опалювального сезону всього 18. А в 25 бібліотечних приміщеннях району опалення немає взагалі. Також в осінньо-зимовий період особливо гостро стоїть питання належного стану автомобільних доріг та транспортного сполучення між населеними пунктами району. У філії «Кобеляцький райавтодор» сьогодні в наявності лише 150 тонн піску, протиожеледної суміші — 260 тонн. А паливно-мастильні матеріали взагалі відсутні. При тому, що потреба райавтодору в протиожеледній суміші, з урахуванням минулих років, складає аж 3100 тонн, в тому числі піску 2500 тонн, а солі — 600 тонн. Та Марія Яцько доповіла, що поставка солі й паливно-мастильних матеріалів буде проводитись централізовано з «Полтавського облавтодору» по мірі необхідності.

На питання підготовки до роботи в осінньо-зимовий час доповідав і директор Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» Сергій Зінченко. Він зупинився на заборгованості по електроенергії та озвучив конкретні цифри. Також він розповів, що до роботи в зимовий час підприємство, яке він очолює, готове. Керівник районного газового господарства Петро Маник також розповів, що його підприємство до опалювального сезону готове.

У той же день ми вирішили особисто дізнатися, у яких саме установах цього дня ввімкнули опалення. Та, як вияснилось пізніше, першочергово, у понеділок, його ввімкнули лише освітніх та медичних закладах. А в інших бюджетних установах по всій Україні офіційно його мають ввімкнути до п’ятого жовтня. Хоча ми, усе ж таки, знайшли підприємство, яке жодного відношення до освіти чи медицини не має, хоча там опалення вже ввімкнене більше тижня. Це — Кобеляцьке комунальне підприємство «Водоканал». Його директор Іван Дяченко розповів, що заради економії «Водоканал» в осінньо-зимовий період отоплюється дровами. Для цього близько трьох років тому був придбаний спеціальний котел.

Що ж, усім іншим на робочих місцях доведеться трішки померзнути. Проте зовсім не довго. Лише до п’ятого жовтня.


Автор: Дарина СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2013, 16:44 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації