Вхід | Реєстрація

Останній призов: Україна переходить на контрактну армію

Останній призов: Україна переходить на контрактну армію

В Україні почався останній призов на строкову військову службу. Наприкінці 2013 року його планують призупинити і почати перехід до комлектації армії на контрактній основі.

Відмова від «строковиків» — частина реформ, передбачених у Державній програмі реформування і розвитку Збройних сил України до 2017 року. У вересні цей план затвердив Президент України. Протягом жовтня-листопада військові комісаріати направлять до військ останніх призовників строкової служби. Надалі служба буде здійснюватись за контрактом.

Минулої п’ятниці Кобеляччина востаннє проводжала юнаків на строкову службу. Урочистості відбулись не традиційно біля пам’ятника Тарасу Шевченку, а в районному Центрі культури та дозвілля. Під аплодисменти присутніх юнаки зайшли до зали та покрокували на сцену. Серед них — майбутні військовослужбовці з Кобеляк, Світлогірського, Бутенок, Біликів, Червоних Квітів та Озер. До речі, служити нашим землякам доведеться в Києві, Сімферополі, Харкові, Дніпропетровську та в Київській і Чернігівській областях.

Першим із вітальним словом до призовників звернувся голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич.

— Військове керівництво нашої держави взяло курс на реформування Збройних сил України, — каже Анатолій Олексійович. — Одним із підрозділів такого курсу є скорочення армії, як то кажуть, у «живій» силі. Сьогодні в лавах Збройних сил нашої держави налічується дещо більше 184 тисяч військовослужбовців. За той період реформування, який завершиться у 2017 році, їх кількість зменшиться до 64 тисяч. І це буде зроблено для того, аби підняти соціальний статус наших військових. І я думаю, що це справедливо у відношенні до тих, хто захищає нашу вітчизну.

Насамкінець свого виступу голова РДА побажав призовникам легкої служби та мудрих наставників-офіцерів.
Приєднався до цих слів і районний військовий комісар, підполковник Сергій Каплатий. Підполковник також наголосив на реформах у Збройних силах України. Він висловив упевненість у тому, що завжди будуть юнаки, які виявлятимуть бажання проходити службу в армії за контрактом.

Після промов виступаючих мама одного з призовників Людмила Рибалко благословила хлопців на службу. Після чого її син Олександр Рибалко зачитав клятву молодого призовника. Насамкінець заходу настоятель Свято-Миколаївського храму протоієрей Василь Сверлович також благословив юнаків на службу. Він окропив хлопців свяченою водою та вручив кожному з них ікону. Після цього глядачі гучними оплесками провели юнаків із зали.

Попереду майбутніх військових чекає випробування на мужність та силу духу. А ми бажаємо хлопцям, аби час, проведений у армії, не пройшов для них марно. Та щоб вони обов’язково збагатились новими знаннями і друзями.


Автор: Дарина СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2013, 10:37 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації