Вхід | Реєстрація

Учителі сміялися із зарплати у 500 євро

Учителі сміялися із зарплати у 500 євро

На свято їм дарували квіти, вручали грамоти і радували відлунням «Дзвінких голосів».

Більше, ніж вітання серйозних і урочистих керівників, освітян тішать виступи маленьких школяриків. Ті просто і з гумором вітають учителів зі святом. Бажають нарешті продати корів та іншу домашню худобу і присвятити життя улюбленій справі. Справі, яка має приносити не лише моральне задоволення, але й солідний фінансовий дохід.

— Євро до 500 зарплата хай зростає! — зичить один із школяриків. І учителі дружно вибухають сміхом. Не вірять у таку можливість, чи що?

Керівники району у своїх виступах більш серйозні. Кожен намагається підібрати такі слова, щоб вони і звучали красиво, і до аудиторії дійшли.

— Я запитав сьогодні дружину, як привітати освітян? Вона сказала: «Коротко!» — із жарту починає голова районної ради Володимир Левицький. Проте говорить він досить таки довго. Згадує агронома, який сіє зерно і майже одразу бачить сходи, шахтаря, який рубає вугілля і також одразу бачить результат своєї роботи. — Результат вашої роботи — у майбутньому, але вам найважче, тому що дуже висока відповідальність. Адже ви стоїте біля дитячих сердець…

Заступник голови РДА Іван Солодовник у виступі згадує свої шкільні роки. І бажає педагогам так навчати дітей, щоб вони пам’ятали їх імена через багато десятиліть.

— Нехай ваша робота ніколи не перетворюється на рутинне ремесло, — бажає виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Світлана Зубашич.

Голова райкому профспілки працівників освіти Валентина Кульчинська зичить колегам багато. А наприкінці говорить про головне.

— Нехай ваша зарплата росте так, щоб ви могли сказати — досить! (Учителі знову щиро сміються — авт.)

Далі на всіх працівників освіти, які цього дня заповнюють розкішну залу Центру культури і дозвілля, очікує концерт. Більшу частину його складають кращі номери вокального конкурсу «Дзвінки голоси», започаткованого два роки тому в Руденківській школі. Разом із кращими юними співаками району на сцену виходять і справжні майстри вокального жанру. Такі, приміром, як заслужена артистка України Наталія Сулаєва.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. коментар / 12 жовтня 2013, 00:24
А чого тут сміятися цифрі 500 евро це буде приблизно 5тис.грн. цю суму заробляють більше 50 % педагогів, звичайно це не чисті оклади а це + те, шо ви здираєте за дод.заняття з батьків учнів. Давайте згадаемо при якій владі і хто був ініціатором суттевого підвищення (а це в рази) заробітної плати педагогам – Ющеноко, при ініціативі Ю.Тимошенко. Я думаю, та і не тільки я, що при ПР закон про «сутьєвого» підвищення заробітної плати педагогам ніхто не ухваливби. А хто памятає як жили педагоги при кучмі (до підвищення при режимі Ющенка) то жилибви зараз на ставку рядової медичної сестри

PS: вибачте за помилки )
2. Санжарка / 16 жовтня 2013, 08:20

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
3. читатель / 16 жовтня 2013, 10:07
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
2. Санжарка пише:
«1. Ти дебіл і придурок»

Ви надто м"яко виразились Санжарко вiдносно цього"коментар",iстот з таким свiтоглядом потрiбно примусово лiкувати та iзолювати вiд суспiльства.
4. коментар / 16 жовтня 2013, 16:13
Ну це зрозуміло, що другий та третій коментар писала одна особа, тільки мені інтересно чи це педагог, чи прихильник ПР. Третього варіанту тут немає. Я дуже надіюся що це все таки прихильник ПР, бо за дітей в школі страшно.
5. Ольга В / 16 жовтня 2013, 20:13
4. коментар пише:
«Ну це зрозуміло, що другий та третій коментар писала одна особа, тільки мені інтересно чи це педагог, чи прихильник ПР. Третього варіанту тут немає. Я дуже надіюся що це все таки прихильник ПР, бо за дітей в школі страшно.»

А хто писав перший коментар? Бо страшно за країну, в якій з такою неповагою ставляться до людей, які виховують і навчають майбутнє покоління.
6. коментар / 16 жовтня 2013, 20:28
я маю на увазі тих педагогів які викладають аби як, щоб потім до них ходили діти додому на додаткові заняття і при цьому несуть гроші, які неоподатковуються, це тіньовий бізнес
7. Ольга В / 17 жовтня 2013, 12:33
6. коментар пише:
«я маю на увазі тих педагогів які викладають аби як, щоб потім до них ходили діти додому на додаткові заняття і при цьому несуть гроші, які неоподатковуються, це тіньовий бізнес»

Ви побоялись назвати своє ім"я, не назвали жодного імені тих, хто бере хабарі. А я маю на увазі свою покійну маму, яка більше тридцяти років віддала дітям, свою тьотю, мамину сестру, яка була дуже багато років не просто педагогом, а ще й директором школи, себе,я закінчила педінститут і люблю роботу вчителя, просто доля інакше розпорядилась, свого чоловіка, який 23 роки дітей навчає виключно за заробітну плату, свого сина, який тільки навчається і тільки буде педагогом. І мене боляче ранять ваші слова. Якщо ви так вболіваєте - чому ви не педагог?(ви ж не педагог)? А ваші діти теж не палають бажанням працювати в школі? Це не звинувачення - це прохання думати, перш ніж когось судити чи ображати.
8. коментар / 17 жовтня 2013, 15:27
Ну значіть Ви «Ольга В» і ваші родичі педагоги патріоти, а я про інших* (які навмисно погано викладають матеріал дітям, щоб до них ходили на репетиторство) тих хто бере тіньові гроші (а це від 50 до 150 грн. за одну годину репетиторського, додаткового заняття це статистика по Україні ) які не оподатковуються, цей бізнес потрібно легалізувати і платити податки з додаткового прибутку! Я ніколи не заздрив тим людям, хто непогано заробляє, навпаки я поважаю цих людей. От будь ласка і сплачуйте з кожної сотні хочаб 20 грн. в пенсійний фонд, тим самим підтримаєте своїх колег які працюють на пенсії. Кількість вчителів пенсійного віку які викладають становить 23% від загальної кількості педагогів України, а це майже кожний четвертий педагог пенсіонер.
9. Рикошет / 17 жовтня 2013, 18:34
7. Ольга В пише:
«Ви побоялись назвати своє ім"я, не назвали жодного імені тих, хто бере хабарі. А я маю на увазі свою покійну маму, яка більше тридцяти років віддала дітям, свою тьотю, мамину сестру, яка була дуже багато років не просто педагогом, а ще й директором школи, себе,я закінчила педінститут і люблю роботу вчителя, просто доля інакше розпорядилась, свого чоловіка, який 23 роки дітей навчає виключно за заробітну плату, свого сина, який тільки навчається і тільки буде педагогом. І мене боляче ранять ваші слова. Якщо ви так вболіваєте - чому ви не педагог?(ви ж не педагог)? А ваші діти теж не палають бажанням працювати в школі? Це не звинувачення - це прохання думати, перш ніж когось судити чи ображати.»
Ніхто не говорить про вас ,Ольга В,чи вашого чоловіка.Але як би ваша дитина навчалась в новосанжарському НВК ,то багато таких прізьвищ ви знала б.Є такі педагоги,які орінтуються на підробіток і через них складається негативна думка про вчителів взагалі.Це не вірно,але це так.Тому,можливо,"Коментар" і перегнув палицю,але частка правди в його словах є.
10. Ольга В / 17 жовтня 2013, 20:40
9. Рикошет пише:
«Але як би ваша дитина навчалась в новосанжарському НВК »

Мої діти навчались у Великокобелячківській зош 1-3 ст. І я про це жодного разу не пожалкувала. Старшому - 24 роки, молодшому - 20. А Новосанжарський НВК я знаю. Там працює моя одногрупниця Алла Карась. Я знаю, як вона вчилась в інституті і впевнена, що рівень знань її учнів досить високий.(Тих, хто хоче вчитись) А проблеми школи - вони такі ж, як і у всього суспільства. Школа - це ж не окрема планета. з приводу конкретної статті, під якою ми висловлюємо свої думки - я дуже добре знаю Валентину Тихонівну Кульчинську (приблизно років 25) - і не можу сказати про цю людину жодного поганого слова
9. Рикошет пише:
«можливо,"Коментар" і перегнув палицю,але частка правди в його словах є.»

Звичайно, частка правди. На превеликий жаль.
11. Ольга В / 17 жовтня 2013, 20:50
До речі, на заробітну плату свого чоловіка я не жаліюсь. Хоча ця цифра приблизно вдвічі менша від 500 євро.
12. traktorist / 18 жовтня 2013, 08:40
Шановна Ольга В,в минулих коментарях ви так гарно розповідали про просто чудові зарплати трактористів(які до речі ще й солярку зливають,доводячи тим бідних латифундистів до зубожіння),що в мене аж подих від захвату перехопило(хоча трактористом я працюю 27 років).І після цього ви свого сина вчите на педагога,а не на тракториста?Дивна логіка,як мені здається.P.S.Може написав би ще щось,але треба бігти на свою чудову роботу ,з якої припруся десь опівночі!
13. Ольга В / 18 жовтня 2013, 12:39
12. traktorist пише:
«ви так гарно розповідали про просто чудові зарплати трактористів(які до речі ще й солярку зливають,доводячи тим бідних латифундистів до зубожіння)»

Я таке розповідала? Про солярку? Не може бути. А заробляють дійсно непогано, коли працюють. І машини, до речі хороші купляють. Просто таких небагато. І це теж правда. Ми свою землю (батьківські паї) самі обробляємо. Причому власної техніки немає(вчителі ж), то розцінки я знаю. Причому, це гроші потом і кров"ю зароблені. Не крадені. А син навчається на факультеті колишньому ЗТД (загально-технічні дисципліни), простіше - учитель трудового навчання. Буде навчати майбутніх трактористів. Якщо ви уважно читали попередні коментарі, я згадувала, що чоловік теж трудовик. Так що.... Я не заперечую вам мати власний погляд на ці питання.
14. traktorist / 18 жовтня 2013, 19:28
Дійсно,про солярку шановна ви не писали.А писали ви:"по моїх неповних даних механізатори отримують від 4-6 тисяч.Плюс щось украдуть "стопудово".Хоч трішки здравомисляча людина розуміє,що крім солярки механізатору вкрасти нічого(ну може ще золотого "паркера" у напарника,яким він виписує чеки своїм любовницям,адже завдяки озвученій вами зарплаті механізатора він це може собі дозволити).Та бог з нею,з соляркою,річ не в ній.А річ у тім що ви пишите що:"важче набагато молоді яка ВНЗ закінчує.От таким і роботу важче знайти,і оплачується вона значно нижче".Вдруге запитую, навіщо платити за інститут івчити професії яка не затребувана і низько оплачувана,якщо у механізаторів за вашими словами таке шоколадне життя?!!!А відповідь проста-"у чужих руках все товстіше".Вибачте за такий вираз,адже філфак я не закінчував.
15. Ольга В / 18 жовтня 2013, 21:06
14. traktorist пише:
«Вдруге запитую, навіщо платити за інститут івчити професії яка не затребувана і низько оплачувана»

Відповідаю: вчиться безкоштовно і ще й стипендію оитрмує. І не ми його навчаємо. А він сам навчається. У нього життя попереду. А працювати, наприклад, трактористом (причому без сарказму), можна і з дипломом вчителя. Батько, до речі, домашній город колись орав. І нормально виходило. І друге. Невже Ви справді думаєте, що причина ваших бід у мені. Або що вам полегшає жити, якщо ви мені наговорите всяких негарних слів. Знаєте, навряд чи. Я часто читаю коментарі і мене завжди страшенно вражає рівень агресії один до одного, який часто мало не до ненависті доходить. Причому, пишуть люди, скажемо так, не найбідніші. Як мінімум, на комп"ютер гроші знайшлися. Чому так?
16. Ольга В / 18 жовтня 2013, 21:18
«Нехай ваша зарплата росте так, щоб ви могли сказати — досить! »
Це побажання В.Т. Кульчинської стосується всіх без винятку. Дивіться на ці речі простіше.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації