Вхід | Реєстрація

У Соколовій Балці розпустять сільську раду?

У Соколовій Балці розпустять сільську раду?

На черговій щотижневій нараді у Новосанжарській райдержадміністрації говорили про гроші та бур’яни. Перших, як завше, немає. Із другими потрібно боротися. Проте без грошей, знову ж таки, нічого не виходить.

На початку наради розглядають уже постійне питання боротьби з карантинними бур’янами. На трибуну запрошують Соколовобалківського сільського голову Анатолія Кравця, який має доповісти, як протягом тижня боровся з амброзією. Утім, сільський голова на подив членів президії чомусь говорить не про бур’яни, а про гроші.

— Ви цікавитесь яка ситуація з бур’янами? Я скажу. Ситуація дуже проста. Сільська рада — банкрот. У нас знову більше мільйона вилучення. У такій ситуації мені лишається підписати розпорядження і розпустити сільраду!

— Почекайте, — зупиняє агресивно налаштованого доповідача перший заступник голови РДА Володимир Тараненко. — Ви ж не йдете в лікарню купувати хліб? Не прохаєте в магазині зміряти вам температуру? Вас запитують про бур’яни, а ви розповідаєте про загальну ситуацію! Приберіть оті бур’яни або напишіть, що ви не боретесь!

Після короткої (уже звичної) суперечки між членами президії та Анатолієм Кравцем, його відпускають із трибуни. Тут мимоволі згадуєш про відсутність голова РДА Сергія Шовкопляса. Він би так просто не відпустив…

Анатолій Кравець нагадує про себе знову дуже скоро. Коли розглядають питання про початок опалювального сезону. Не встигає головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря доповісти, що майже всі заклади вчасно увімкнуть опалення, як сільський голова категорично кидає з місця:

— Андріївський ФАП — ми його топить не будем!

— Ось бачите, — привертає увагу присутніх голова районної ради Володимир Левицький. — Виходить, що реформи дійсно потрібні. Їх змушує робити життя.

Далі на нараді вкотре говорять про молоко, яке після відкриття кооперативу стало темою № 1 кожного понеділка. Цього тижня заступник начальника управління ветеринарної медицини у Новосанжарському районі Анатолій Титаренко повідомляє, що за останній тиждень число здавачів і кількість молока збільшились. Називає і причину: на кількох заготовачів наклали штрафи та заборонили їм приймати молоко в Шедієвому та Лівенському. Хм, схоже на розчистку території під кооператив. Чи це випадковий збіг?

Утім, кооператив уже приніс селянам користь. Навіть тим, які не здають у нього молоко. Так звані «баночки» у боротьбі за молочний ринок змушені були підняти ціну до 11 гривень за банку. Що то буде далі?!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2013, 09:22 | Нові Cанжари | Політика
1. Ясен / 17 жовтня 2013, 19:29
Який там збіг обставин?Розчистка території 100%.Побудували приймальний пункт за 300 тис.грн.Шовкопляс пообіцяв що молоко до того пункту рікою польється,а вийшло по іншому.От і спасає свою шкуру не перебираючи засобами.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації