Вхід | Реєстрація

У центрі Нових Санжар учні просто неба читали книги

27-го вересня старшокласники Новосанжарського НВК влаштовували флеш-моб у центрі селища. Учні ставали у найбільш людних місцях, розгортали плакати з агітаційними написами та починали удавано читати книги. Усе це для того, щоб заохотити новосанжарців ходити до бібліотеки.

Участь у флешмобі беруть учні 10-А та 10-Б, яких організовує та готує до акції психолог НВК Наталія Шовкопляс. Старшокласники розташовуються на площі перед адміністративною будівлею неподалік пам’ятника Леніна та розгортають плакати із мотиваційними написами: «Час читати — час знати!», «Бібліотека — світ нових можливостей», «Читай — і будь успішним!» Кілька учнів розгортають книги та журнали і нібито заглиблюються у читання. Композиція застигає на хвилину, потім учасники флешмобу переходять на інше місце. Дорогою роздають перехожим запрошення, у яких пропонують записатися до абонементу новосанжарської бібліотеки.

— Цей флешмоб — одна із складових нашої акції «Бібліотека шукає друзів», — розповідає бібліотека Новосанжарської ЦРБ Тамара Паттієва, яка супроводжує учнів та їх учителя у мандрівці центром селища. — Упродовж вересня ми ходили до школи, розповідали про значення книги, про можливості сучасної бібліотеки, влаштовували виставки. Сьогоднішня акція має пробудити у людей потяг до книги, до читання. Не знаю, чи багато людей після неї запишеться до абонементу, але одна жіночка щойно клятвено обіцяла завтра ж прийти і записатися. Нібито давно збиралася, а сьогодні побачила нас — і остаточно вирішила.

Покружлявши центром, учні збираються біля входу до бібліотеки. Згортають плакати, віддають «демонстраційні книги». Користуючись нагодою, цікавимось: а яку книгу останньою прочитали вони? У кількох хлопців питання викликає нервовий сміх і вони беруть час на роздуми. На порятунок їм приходить одна з дівчат.

— Останнім прочитала «Біле ікло» Джека Лондона, — говорить десятикласниця Валерія Матиціна. — Також зараз читаю Конан Дойля «Приключения Шерлока Холмса».

— Я недавно прочитав книгу «Понять природу человека!», — говорить інший учасник акції Андрій Корнієнко.

— А я — «Ромео і Джульєтту» прочитала! — сміючись додає ще котрась із їх однокласниць. — Повністю не пам’ятаю, але можу розказати, чим кінчилось!

Чотири книги — не так вже й погано як на час Інтернету, айфонів та комп’ютерів. А яку книжку останньою прочитали ви?


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації