Вхід | Реєстрація

Чоловік учинив замах на вбивство і чотири невдалі спроби самогубства

Чоловік учинив замах на вбивство і чотири невдалі спроби самогубства

У Великому Кобелячку місцевий житель пробив жінці голову обухом сокири, а потім намагався покінчити з собою.

Односельчани говорять, що Олександр та Ольга не жили разом уже близько півроку. 30-річний чоловік, траплялося, випивав, пара сварилася і, зрештою, жінка вигнала співмешканця з дому. Він пішов жити до батьків, а Ольга залишилася із двома своїми дітьми від першого шлюбу.

Уранці 4-го жовтня чоловік знову прийшов до її будинку з’ясовувати стосунки. Влаштував сварку. І самими лише образливими словами не обмежився. Спочатку ухопив із підлоги табуретку і нею збив жінку з ніг. Потім вирішив добити її сокирою і вдарив двічі тупим кінцем просто по голові так, що тріснули кістки. Ольга впала на підлогу, з рани на чолі потекла кров. Олександр дістав шнурок і спробував задушити жінку. Але потім, напевно, подумав, що Ольга і так помре від втрати крові. Холоднокровно зачинив будинок, забрав мобільний телефон і пішов.

— Її врятували діти, — розповідає сільський голова Іван Царенко. — Тоді було свято вчителя і їх раніше з уроків розпустили. Вони прийшли додому, побачили зачинені двері і матір — всю у крові. Старший прибіг до мене, каже: «У нас біда!»

У село одразу викликали «швидку» та міліцію. Жінку забрали до реанімаційного відділення, а за пошуки злочинця взялися працівники міліції.

Деякий час витратили на те, щоб встановити особу підозрюваного. Завдяки слідчим діям міліціонери з’ясували, що убити жінку намагався саме її колишній співмешканець Олександр. До його пошуків залучили близько тридцяти працівників райвідділу, але одразу знайти чоловіка не вдалося.

Як потім розповів міліціонерам сам Олександр, зрозумівши, що накоїв, він вирішив закінчити життя самогубством. Узяв мотузку і пішов у лісок. Зробив зашморг, прив’язав його до гілки і спробував повіситись. Але під його вагою гілка тріснула і чоловік упав на землю. Повіситись не вдалося. Тоді невдаха-самогубець вирішив отруїтися. Знайшов у лісі кілька поганок і з’їв. Проте очікуваного ефекту не отримав — від грибів він не помер. Лишалося хіба що кинутися під машину. Проте і цей спосіб самогубства чоловікові успіху не приніс. Він вийшов на узбіччя дороги і спробував кинутися під колеса зустрічному авто. Але водій устиг вчасно загальмувати і об’їхати неадекватного пішохода. У повному відчаї чоловік повернувся до лісу, знайшов там скло і ним перерізав собі вени на руках…

У цей час міліціонери та кінологи з собакою прочісували околиці Великого Кобелячка. У одному з місць собака взяла слід підозрюваного. Правоохоронці встигли вчасно: і затримали Олександра, і не дали йому стекти кров’ю.

Аби чоловік не спробував повторити спробу суїциду в ізоляторі тимчасового тримання, його помістили до спеціальної палати у Новосанжарській ЦРЛ. Там його цілодобово охороняв наряд із трьох працівників міліції.
За кілька днів Олександра перевезли до ізолятора тимчасового тримання Київського райвідділу Полтави. Справу передали слідчому управлінню МВС.

— Такі тяжкі злочини у нашому районі, на щастя, трапляються нечасто, — говорить начальник Новосанжарського райвідділу міліції Сергій Махно. — До пошуків злочинця ми залучили 70 відсотків особового складу райвідділу. Завдяки спільним діям та професіоналізму працівників карного розшуку підозрюваного вдалося затримати через кілька годин після скоєння злочину.

Наразі Олександр перебуває у слідчому ізоляторі. Проти чоловіка порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 15 та частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Підозрюваному інкримінують замах на вбивство. За спробу позбавити життя колишню дружину він може отримати 12 років позбавлення волі. Ольга перебуває у реанімаційному відділенні ЦРЛ. Її стан медики оцінюють як стабільно тяжкий.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 жовтня 2013, 15:51 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації